Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Φώτο- Ρεπορτάζ από τα εγκαίνια της έκθεσης Κειμηλίων της Απελευθέρωσης της Μακεδονίας στα Κουφάλια

Με την προτροπή του Δημάρχου Ιωάννη Μπίκου και με την επιμέλεια του νέου Αντιδημάρχου Πολιτισμού Τζήκα Λάζαρου άνοιξαν ξανά στις 24/03/13 οι πύλες του πανέμορφου Λαογραφικού Μουσείου Κουφαλίων για να δεχθούν την περιοδική έκθεση "Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας" Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912 – 13.

Την έκθεση συνδιοργάνωσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση με το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με την συνεργασία του ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και το Γ’ Σώμα Στρατού. Και με την ευγενή υποστήριξη της ΔΕΘ ΑΕ.
Μέσα από το πλούσιο ιστορικό υλικό η νέα γενιά διδάσκετε την εθνική μας ταυτότητα την κληρονομία των προγονών μας την ιστορική παράδοση του Ελληνισμού που όταν είναι ενωμένος πετυχαίνει θαύματα.

Στα εγκαίνια που ππραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος Ι. Μπίκος, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης  Θεόδωρος Καράογλου οι όποιοι έκοψαν και την κορδέλα των εγκαινίων, αντιπρόσωπος του Γ ‘ Σώματος Στρατού Συνταγματάρχης Ιωάννης Προκοπής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λ. Τζήκας, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Β. Γιαλοψού, οι Δημοτικοί & Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλκηδόνος: Ταξιαρχης , Πλαγακος , Μιντσουδης, Δελλης, Νουλας, ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ Κουφαλίων Ι. Τσουκνιδας , ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολειού Γέφυρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης Ι. Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανατολικορωμυλιωτων Ν. Θεσσαλονίκης Πασχάλης Δρικούδης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυλάκου κ. Πλακωταρης, η Μ. Κάραλη από των Πολιτιστικό Σύλλογο Κουφαλίων «Καβακλί», ο πρώην Δήμαρχος Χαλκηδόνος Π. Δαϊκούδης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Γάκης και πλήθος επισκεπτών.

Τους επισκέπτες του μουσείου ξενάγησε υιός του Β. Νικόλστου Νίκος που και αυτός βαδίζει στα χνάρια του πατερά του.
                                        Κλικ στις Φωτογραφίες για μεγέθυνση



Δεξία Φώτο: Πρόεδρος Δ. Συμβ. Χαλκηδόνος κ. Ταξιάρχης, ΥΜΑΘ                       
Αριστερή Φώτο: Πρώην Δήμαρχος Δ.Χαλκηδόνος κ. Δαϊκούδης, ΥΜΑΘ


Φώτο-Ρεπορτάζ: Ι. Ιωαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου