Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

3η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών: και φέτος… καθαρίζουμε!

Οι φίλοι και οι εθελοντές του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα καλούνται και πάλι σε δράση, καθώς το Μάρτιο και τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί και φέτος η 3η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών. Τα προηγούμενα δύο χρόνια συμμετείχαν περισσότεροι από 1.700 εθελοντές, σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε επτά διαφορετικά σημεία.

Φέτος, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

- 31 Μαρτίου: αμμοθίνες των Αλυκών Κίτρους, Κορινός

- 7 Απριλίου: Δέλτα του Αξιού, Χαλάστρα

- 14 Απριλίου: παραποτάμιο δάσος του Αξιού, Κουφάλια και Πάρκο Προχώματος

-21 Απριλίου: Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού, Καλοχώρι

Πρόκειται για τέσσερις πολύ όμορφες φυσικές περιοχές, προστατευόμενες από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία (δίκτυο Natura 2000), οι οποίες φιλοξενούν σημαντική βιοποικιλότητα. Στο τέλος Μαρτίου και τον Απρίλιο θα έχουμε την ευκαιρία να τις δούμε σε μία από τις καλύτερές τους στιγμές!

Το ραντεβού είναι κάθε φορά στις 10 το πρωί, ενώ για τις δράσεις της 14ης Απριλίου (παραποτάμιο δάσος Κουφαλίων) και 21ης Απριλίου (Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού στο Καλοχώρι) θα υπάρξει μεταφορά από τη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία του ΟΑΣΘ! Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 2310 794 811 και www.axiosdelta.gr

Καλούνται οι σύλλογοι, οργανώσεις ή ομάδες ενεργών πολιτών να δηλώσουν συμμετοχή!
Η εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών είναι μία πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, η οποία για φέτος υλοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνος, καθώς και με τη βοήθεια τοπικών συλλόγων και περιβαλλοντικών ομάδων (Φυσιολατρικός Ορειβατικών Όμιλος Κουφαλίων, Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008, Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Κατερίνης, Μ.Π.Α. Αλέξανδρος Υψηλάντης Νέας Τραπεζούντας).

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας- Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου