Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

"Αφαίρεσα μια ζωή κι αυτό δεν διορθώνεται"

Είναι από τις ελάχιστες φορές που η κοινωνία ταυτίζεται με τον «θύτη» και όχι με το θύμα. Και αυτό έχει την εξήγηση του, καθώς ο 24χρονος φοιτητής... της Κτηνιατρικής από την Παιανία πάτησε τη σκανδάλη του κυνηγετικού όπλου που κρατούσε στα χέρια του, όχι για να υπερασπιστεί τη ζωή του, αλλά τη ζωή της μητέρας του που κινδύνευσε από τους αδίστακτους ληστές. Λίγες ημέρες μετά την δολοφονία του ληστή, ο Νίκος δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του.

Κι ενώ εκείνος είναι συντετριμμένος σαν πρόσωπο βγαλμένο από αρχαία τραγωδία κι έλεγε στους οικείους του «τι έκανα, αφαίρεσα μια ζωή κι αυτό δεν διορθώνεται» οι γονείς του κι ο αδερφός του σοκαρισμένοι τον αγκάλιασαν να τον παρηγορήσουν ενώ οι φίλοι του τηλεφωνούσαν για να του πουν «είμαστε κοντά σου» και «κουράγιο, δεν θα σε αφήσουμε μονάχο».

Ο 24χρονος σπουδάζει στη Βουδαπέστη και ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα, αλλά και για να βοηθήσει τους γονείς του στις οικογενειακές τους επιχειρήσεις. Προέρχεται από μια γνωστή οικογένεια της περιοχής. Λατρεύει τον αθλητισμό και έχει πρότυπο τον μεγάλο του αδερφό Βασίλη, που είναι γυμναστής με αρκετές διακρίσεις στο μοντέρνο πένταθλο. «Είναι ψυχούλα, ευγενικό, εργατικό παιδί, αγαπητό σε όλους», λέει ένας γείτονας του. «Είναι άνθρωποι δημοκρατικοί δεν έχουν σχέση με την βία», συμπληρώνει ένας άλλος.

Παρά την» δικαίωση» του Νίκου, ακόμα και από την δικαιοσύνη, που τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ο ίδιος είναι τρομαγμένος και λυπημένος. Τις τελευταίες μέρες οι γονείς του διαθέτουν όλη τους την ενέργεια, προκειμένου να τον βοηθήσουν να σταθεί ξανά στα πόδια του. «Να μην ζήσει ποτέ κανείς αυτό που ζει η οικογένεια μας, να έρθουν τα πάνω-κάτω από τη μία στιγμή στην άλλη. Είμαστε συντετριμμένοι, γιατί βλέπουμε το παιδί μας έντρομο και λυπημένο», λέει ο πατέρας του.
Πληροφορίες: Έθνος, thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου