Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου - Δύναμη δημιουργίας Δήμος Δέλτα


Ταχ. Διεύθυνση : Οδός Ρήγα Φερραίου
Δημοτική Κοινότητα Ανατολικού                                                         
Ταχ. Κώδικας : 573 00 Χαλάστρα                                               Ανατολικό 12.10.2011    
Δήμος Δέλτα Θεσσαλονίκης                                                           
Τηλ. : 2310-548365 και 2310-718771                                                               
Fax   : 2310-520440
Κιν.  : 6932-732171                                                  

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
     Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής (et.diavgeia.gov.gr/f/ypeka) :   
α) η ένταξη για χρηματοδότηση του υπολοίπου 20% περίπου της αποχέτευσης του Δ.Δ. Χαλάστρας με το ποσό των 4,595,000.00 ευρώ από το πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη». Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί το τελικό αποτέλεσμα έρχεται να δικαιώσει τις προσπάθειες χρόνων της διοίκησής μας, η οποία     σχεδίασε, ωρίμασε τις απαραίτητες μελέτες, διεκδίκησε  και εξασφάλισε την χρηματοδότηση του ανωτέρω έργου. Ας σημειωθεί ότι είμαστε ο μοναδικός πανελλαδικά πρώην Δήμος που έχει εντάξει στο ανωτέρω πρόγραμμα δύο έργα μαζί με την αποχέτευση του Δ.Δ. Ανατολικού συνολικού προϋπολογισμού δώδεκα (12) εκατομμυρίων ευρώ περίπου.
β) ή έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου που αφορά την κατασκευή των παράπλευρων δρόμων των εθνικών οδών Θεσσαλονίκης – Κατερίνης από το ύψος του Γαλλικού ποταμού έως τον Αξιό ποταμό και Κατερίνης – Ευζώνων από το ύψος της Χαλάστρας μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο και τέλος της κατασκευής πλήρους κόμβου μεταξύ Χαλάστρας – Ανατολικού. Επίκειται η δημοπράτηση του έργου.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η σημαντική δουλειά που είχε γίνει στον πρώην Δήμο Χαλάστρας, με την συνεχή και μεθοδική στόχευση στην απορρόφηση Κοινοτικών Κονδυλίων για την υλοποίηση μεγάλων έργων, αφού είμαστε ο μοναδικός πρώην Δήμος που αφήνει «προίκα» στον νέο Δήμο μας Δέλτα χρηματοδοτούμενα έργα συνολικού προϋπολογισμού δεκαπέντε (15) περίπου εκατομμυρίων ευρώ.     
Τα αποτελέσματα της επίμονης δουλειάς μας  δεν τα χαρίζουμε και
δεν τα εκχωρούμε σε κανέναν.

Ο επικεφαλής της παράταξης

Ουζούνης Γ. Γρηγόρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου