Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Αντίο, καλέ μας άνθρωπε...

Αντίο, καλέ μας άνθρωπε... — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του Θανάση Βέγγου.

Ο αγαπημένος μεγάλος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών την Τρίτη 3 Μαΐου, μετά από πολύμηνη νοσηλεία. Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Θανάση Βέγγο εψαλεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σεμνός, ευγενής, εργατικός και αυτοδίδακτος έπαιξε σε πάνω από 120 ταινίες, ενώ σε περισσότερες από τις 50 ήταν πρωταγωνιστής, αν και έκλεβε την παράσταση ακόμα και στα μικρά ρολάκια. Ο Θανάσης Βέγγος πρωταγωνίστησε και στο θέατρο, αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.

Τιμήθηκε με το παράσημο του Ταξιάρχη του Φοίνικα το 2008

«Τον αγαπήσαμε γιατί ήταν ένας από μας! Ένας Έλληνας, ο μέσος Έλληνας, που προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα με όποιον τρόπο, χωρίς να προδίδει τις αρχές του. Αεικίνητος, πολυμήχανος, πάντα χαμένος αλλά και κερδισμένος μαζί… Τώρα μπορεί να παρακολουθεί τις ταινίες του στο Σινεμά ο Παράδεισος… Καλό ταξίδι, καλέ μας άνθρωπε» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Αξέχαστες θα μας μείνουν και οι κινηματογραφικές του ατάκες, όπως το «Καλοί μου άνθρωποι»., «πελάτες μου» και τόσες άλλες.

Πολλοί τον χαρακτήρισαν Έλληνα Σαρλώ, μίμο, ή ζωντανό καραγκιόζη. Άλλοι αναρχικό εκπρόσωπο του γέλιου, ρεαλιστική απεικόνιση του σύγχρονου Αθηναίου. Σίγουρα ήταν ο καλός μας άνθρωπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου