Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Κατάληψη λεωφορείων του ΟΑΣΘ για την αύξηση των εισιτηρίων

Στην κατάληψη περίπου 20 λεωφορείων του ΟΑΣΘ προχώρησαν μέλη της κίνησης Επιβάτες Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των εισιτηρίων από τα 60 στα 80 λεπτά του ευρώ. 
«Οι "Επιβάτες της Θεσσαλονίκης" είναι μία καινούρια συλλογικότητα, στην οποία μετέχουν οι Επιτροπές «Ακρίβεια Stop», Επιτροπές Πολιτών από την Τούμπα, το Ωραιόκαστρο και τις δυτικές συνοικίες, η ΕΔΟΘ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, εκπρόσωποι από την ΕΛΜΕ της πόλης, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι εργαζομένων κ.ά.».  Οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό στα λεωφορεία, τα οποία συνέχιζαν το δρομολόγιο, το πανό έγραφε: ''ΟΑΣΘ: Η ληστεία του χειμώνα. Αυξήσεις έως 180%. Πάρτε πίσω το χαράτσι''..., Επίσης μοίρασαν στους επιβάτες έντυπο υλικό και αυτοκόλλητα που έγραφαν «Πάρτε πίσω το χαράτσι» και τους προέτρεπαν να μην πληρώσουν εισιτήριο.
Το μέλος του συντονιστικού των Επιβατών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι αν αυξηθεί το εισιτήριο έστω και κατά ένα λεπτό τα μέλη της Κίνησης δεν θα πληρώνουν ή θα εξακολουθούν να καταβάλλουν το αντίτιμο των 60 λεπτών που ισχύει σήμερα.
Μεταξύ άλλων, ζητούν δημόσια αστική συγκοινωνία με φθηνό εισιτήριο, δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, μαθητές, ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και για τους εργαζόμενους από και προς τις δουλειές τους.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, ΕΡΤ3, ALPHA, EUROPE1
 
Δείτε τα σχετικά Βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου