Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Απ. Στεργιάδης - Ενεργοί Δημότες Χαλκηδόνος : Για ποιους λογούς καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό

Απ. Στεργιάδης - Για ποιους λογούς καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό.
Χθες βράδυ σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκηδόνος ψηφίστηκε και “πέρασε” με μόλις 12 ψήφους από 33 Δημοτικούς Συμβούλους ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2020. Ένας προϋπολογισμός που θα πρέπει να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και γνώμονας ορθού προγραμματισμού, δυστυχώς ΔΕΝ είχε την αποδοχή της Αντιπολίτευσης και η καταψήφιση από την παράταξή μου και εμένα έγινε για τους εξής λόγους.

1) Το τεχνικό πρόγραμμα που στηρίζεται και αποτελεί «κορμό» του προϋπολογισμού ήταν αυτό που ψήφισε η προηγούμενη διοίκηση με τους στόχους και το πρόγραμμα δεν υπάρχει πλέον και έρχεται να της εφαρμόσει η νέα διοίκηση.
2) Στο τεχνικό πρόγραμμα της προηγούμενης διοίκησης ΔΕΝ αποτυπώνεται ο προγραμματισμός και οι προτάσεις της Νέας, αλλά κυρίως ΔΕΝ αποτυπώνεται ο προγραμματισμός και οι προτάσεις των ΝΕΩΝ Κοινοτικών και Τοπικών Συμβουλίων όπως αυτά προέκυψαν από τις τελευταίες εκλογές.
3) Ο Προϋπολογισμός εκπονήθηκε και συντάχθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία με τα δεδομένα και τις παραμέτρους της υπάρχουσας κατάστασης ΧΩΡΙΣ να αποτυπώνεται σε αυτόν ΚΑΜΙΑ αναπτυξιακή προοπτική, με σύγχρονο και πρωτοπόρο σχεδιασμό που χρειάζεται δουλειά και πρόγραμμα από την διοίκηση που ΔΕΝ την έκανε!
4) Τα οκτώμιση εκατομμύρια από τα 24 του προϋπολογισμού (περίπου το 34%) αποτελούν το ταμείο του Δήμου που είναι κυρίως λεφτά από έργα του Τεχνικού προγράμματος που ΔΕΝ εκτελέστηκαν. Στον παρόν προϋπολογισμό ΔΕΝ αποτυπώνεται η απορρόφησή τους και προβλέπουμε να έχουμε μια ακόμη «χαμένη» χρονιά για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου μας.

Ο Δήμος για να πάει μπροστά χρειάζεται συνεργασίες, όραμα και προγραμματισμό από όλα τα Συμβούλια Κοινότητας, της Παρατάξεις, τους παραγωγικούς φορείς, την Επιτροπή διαβούλευσης, τα Σωματεία και τους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου μας και αποτελούν τον ΚΟΡΜΟ της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου