Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ενεργοί Δημότες: Δελτίο Τύπου για την διαμαρτυρία της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2016

Δεκαετίες τώρα με στρεβλές επιλογές που αφορούσαν το σύστημα υγείας και με μια αντίληψη ψηφοθηρική δομήθηκε η πρωτοβάθμια περίθαλψη, ικανοποιώντας μια δίψα δεκαετιών για παρουσία γιατρών στην περιφέρεια, συνεπικουρούμενη από τις επιρροές των τοπικών πολιτευτών και ιδρύθηκαν τα κέντρα υγείας. 

Μια χρυσή δεκαπενταετία, χωρίς σχεδιασμό και πλάνο, σε συνδυασμό με την κακή διαχείριση των οικονομικών της χώρας, οδήγησαν τα Κέντρα Υγείας σε πλήρη παρακμή. Σήμερα ζούμε την εποχή των αποτελεσμάτων των κακών επιλογών δεκαετιών. Η έλλειψη οδηγών για την λειτουργία των ασθενοφόρων είναι το ένα από αυτά.

Στην διαμαρτυρία της Τετάρτης 15 Ιουνίου μετέχουμε σαν πολίτες που ζητούν επανασχεδιασμό της δομής και λειτουργίας των κέντρων υγείας.

Μετέχουμε ζητώντας από την δημοτική αρχή να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για λύση του μείζονος αυτού ζητήματος. Δεν είναι λύση το κλείσιμο του δρόμο , δεν αποτελεί λύση η διαμαρτυρία. Στάχτη στα μάτια του κόσμου είναι όλο αυτό. Λύση είναι ο σχεδιασμός και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Λύση είναι συμμετοχή του Δήμου στην λύση και όχι οι ευχές και οι αφορισμοί. Η πρότασή μας κατατέθηκε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου