Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ορκίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας με πολιτικό όρκο - Βίντεο

Αμέσως μετά επισκέφτηκε το Σκοπευτήριο της Καισαριανής 

Ο Αλέξης Τσίπρας, με πολιτικό τελικά όρκο, ορκίστηκε νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, στις 16.00 το απόγευμα. "Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας διαβεβαίωσω στην τιμή και τη συνειδήσή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους", είπε ο κ. Τσίπρας κατά την ορκωμοσία του.

Νωρίτερα, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας, αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του είπε: "Σας ενημερώνω ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συναντήθηκα με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Υπάρχει λοιπόν η δεδηλωμένη, που απαιτεί το Σύνταγμα και ελπίζω ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει μεγαλύτερη".

Ο κ. Παπούλιας απάντησε: "Δεν έχω να κάνω τίποτα περισσότερο, παρά να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα σας ορκίσω".

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο νέος πλέον Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Σκοπευτήριο της Καισαριανής και άφησε λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων, όπου τον υποδέχτηκε κόσμος με συνθήματα της Εθνικής Αντίστασης. Αυτή ήταν η πρώτη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργός της χώρας, και έχει ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό.

Η νέα κυβέρνηση και οι επαφές με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο.Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό και θα υπάρξει μια ομογενοποίηση σε ό,τι αφορά τα παλιά υπουργεία (ανάλογα με το αντικείμενό τους), ενώ στα υπουργεία αυτά (της νέας κυβέρνησης) θα υπάρχει ένας προϊστάμενος υπουργός και πιθανότατα κάποιοι αναπληρωτές υπουργοί.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί σήμερα (στις 19:00) και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, πιθανότατα μετά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού.

Στην τηλεφωνική επαφή που είχε με τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο κ. Τσίπρας του ανέφερε ότι πρόθεσή του είναι να τον ενημερώνει για όλα τα σημαντικά θέματα.


Πηγή: newsfish.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου