Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» του 4Ε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου μας πάει στo Άδενδρο Θεσ/νίκης

Την Κυριακή η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» σας «πάει» στο χωριό Άδενδρο. Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα στα χωριά Πεντάλοφος και Αγίασμα Κοζάνης και Προσοτσάνη Δράμας, ενώ η ομάδα της εκπομπής θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στα Άθυρα Πέλλας και στο Πύθιο Ελασσόνας.

Δείτε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στην εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» της 4Ε το Άδενδρο. Μην ξεχνάτε πως «παίζει» και δορυφορικά αλλά και στο διαδίκτυο, οπότε μπορείτε να το δείτε όπου και αν βρίσκεστε στον πλανήτη. Στα 40 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης συναντάμε έναν τόπο «μαγικό». Ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει με τρένο στο χωριό. Άλλωστε ο σιδηροδρομικός σταθμός αποτελούσε και αποτελεί κομβικό σημείο της ευρύτερης περιοχής. Περισσότερους από 2500 κατοίκους αριθμεί σήμερα το Άδενδρο που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Ελάτε να γνωρίσουμε αυτόν τον πανέμορφο τόπο, φυσικά μέσα από το φακό της 4ε την επόμενη Κυριακή στις 12.
Μαθαίνουμε για την ιστορία του τόπου από τον κ. Αστέριο, επισκεπτόμαστε την εκκλησία με το πανύψηλο καμπαναριό, βλέπουμε τα σχολεία του τόπου ενώ κάτω από ένα πλατύφυλλο δέντρο συζητάμε με τον κ. Γιώργο έναν από τους παλαιότερους κατοίκους.
Ακούμε ιστορίες για πρώτη φορά μέσα σε κλίμα συγκίνησης ενώ γευόμαστε τα τοπικά φαγητά.
Οι χοροί του τόπου «στήνονται» σε ένα εξαιρετικής ομορφιάς σκηνικό. Αυτά και άλλα πολλά την επόμενη Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 12 στην εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου