Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Ένα πραγματικά εκπληκτικό τριήμερο εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στο Πρόχωμα 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου προς τιμή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (φωτογραφίες - βίντεο)

Ρεπορτάζ: Κων/νος Στογιαννάρης 
Μέλος της Έ.ΔΗ.Π.Η.Τ Μακεδονίας - Θράκης

Τριήμερες  ήταν οι λαμπρές  πολιτιστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης που γιόρτασε, όπως κάθε χρόνο παραδοσιακά, τη μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. 

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου πάνω από 2500 κόσμου είχαν την χαρά να ζήσουν στιγμές που θα θυμούνται για χρόνια σε μια εκπληκτική ποντιακή βράδια.

Το βράδυ του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής, πλήθος κόσμου διασκέδασε σε μια ακόμη  ποντιακή βράδια με καταξιωμένους πόντιους καλλιτέχνες.

Και τέλος  το βράδυ της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου, δεύτερη μέρα της εορτής, ο κόσμου διασκέδασε με παραδοσιακούς χορούς από το παιδικό τμήμα και το τμήμα ενηλίκων του συλλόγου. Επίσης  συμμετείχαν η Στεγή Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού Νέας Ορεστιάδας με χορούς από την  περιοχή του Έβρου, η Εδεσσαϊκή Λαογραφική Εστία με χορούς από την  περιοχή της Έδεσσας και ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας "Μέτρες Σωζούπολη" με χορούς από την  περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Οδυσσέας" Προχώματος Ευχαριστεί  όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά για να λειτουργήσουν όλα από την αρχή έως το τέλος άψογα, ειδικά ευχαριστούν τον Αδάμ Αδαμ'ιδης του οποίου η βοήθεια ήταν πολύτιμη και που χάρη στο μεράκι και την υπομονή του καταφέραμε να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι και τις τρεις μέρες.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από της εκδηλώσεις

 

Ακολουθεί βίντεο από της 3η μέρα των εκδηλώσεων  από τη Στεγή Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού Νέας Ορεστιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου