Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Π.Ο.Σ.Σ.: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Ο χορός του αετού» της κ. Νάγιας Δαλακούρα

Θερμή η ανταπόκριση του κοινού της Θεσσαλονίκης,στη παρουσίαση του βιβλίου «Ο χορός του αετού» στην αλυσίδα πολιτισμού Ιανός στην Θεσσαλονίκη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), η Επιτροπή νεολαίας της Π.Ο.Σ.Σ και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, παρουσίασαν το βιβλίο της κ. Νάγιας Δαλακούρα «Ο χορός του αετού», στον φιλόξενο χώρο της αλυσίδας πολιτισμού Ιανός στη Θεσσαλονίκη τη Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024.


Πρόκειται για ένα Εθνογραφικό μυθιστόρημα που μας μιλάει για τη ζωή και τα έθιμα των Σαρακατσαναίων στον εικοστό αιώνα μέσω μίας φανταστικής και συναρπαστικής μυθιστορίας.

Η συγγραφέας στο έργο της, κάνει εμβριθή μελέτη στην ιστορία της εποχής μέσα από ιστορικές πηγές και οικογενειακά αρχεία και μας μεταφέρει με τη γραφή της να γνωρίσουμε το νομαδικό πνεύμα, της κοινωνίας της ξεχωριστής αυτής φυλής καθώς και την εγκατάλειψη του νομαδικού τρόπου ζωής τους στα μέσα του εικοστού αιώνα. Η κυρία Νάγια Δαλακούρα αποδεικνύει και πάλι, μέσα από το τέταρτο αυτό συγγραφικό πόνημά της και την λυρικότατη πρόζα της, πως είναι μία συγγραφέας την οποία πάντοτε θα κατατάσσουμε ψηλά στις αναγνωστικές μαςπροτιμήσεις.

Για το βιβλίο μίλησαν μπροστά σε ένα κοινό που άκουγε με προσοχή,οι:

Γεώργιος Ν Μουτσιάνας: Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ. 

Θεόδωρος Γιαννακός: εκπαιδευτικός, συγγραφέας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο απήγγειλε η κ. Κωνσταντίνα Λέφα,φοιτήτρια Γεωπονικής σχολής ΑΠΘ,μέλος της επιτροπής νεολαίας της Π.Ο.Σ.Σ.

Την παρουσίαση συντόνισε ο κ. Γιώργος Καρατάσιος εκπαιδευτικός, πρώην Περιφερειακός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Επιστημονικής επιτροπής της Π.Ο.Σ.Σ.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Χρήστος Γκροζούδης, ιδιοκτήτης του Αριστοτέλειου Κολεγίου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία του ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο κ.Σταύρος Καλαφάτης.

Οι ακροατές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από αυτό το καλογραμμένο βιβλίο και τα λόγια που ειπώθηκαν από τους αξιόλογους ομιλητές, πτυχές από τον βίο των Σαρακατσαναίων. 

Θα έχουν όλοι τους τη χαρά να διαβάσουν το σύγγραμμα, αφού πλέον προστέθηκε στη συλλογή της βιβλιοθήκης τους.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το βιβλίο είναι ένα ΘΥΣΑΥΡΟΣ για το σινάφι μας και θα ήταν ιδανικό να βρισκόταν στις βιβλιοθήκες των σπιτιών μας.

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου