Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Κωπηλασία: «Χρυσές και με παγκόσμιο ρεκόρ οι Χριστίνα Μπούρμπου - Ευαγγελία Φράγκου στο Παγκόσμιο Κ23 στο Βαρέζε της Ιταλίας

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην κωπηλασία είναι η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου, οι οποίες κατέκτησαν το «χρυσό» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών που διεξάγεται στο Βαρέζε της Ιταλίας και είναι πλέον στην κορυφή του κόσμου.

Αυτό είναι το πρώτο της μετάλλιο για την ελληνική αποστολή, με τις δύο αθλήτριες να συμμετέχουν στο αγώνισμα της δικώπου και να δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην ελίτ της παγκόσμιας κωπηλασίας.

Το πλήρωμα που έχει «ζωή» μόλις ένα μήνα ήταν από το ξεκίνημα της κούρσας στην πρωτοπορία την οποία κράτησε ως τον τερματισμό για να σημειώσει τελικό χρόνο 6:58.41 που αποτελεί μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Μάλιστα το προηγούμενο 6:58.68 ανήκε κι αυτό σε ελληνικό πλήρωμα από το 2019 στο Παγκόσμιο της Σαρασότα και συγκεκριμένα την Χριστίνα Μπούρμπου που είναι και στο νέο ρεκόρ και την Μαρία Κυρίδου. Στη 2η θέση και αρκετά πιο πίσω τερμάτισε το πλήρωμα της Λιθουανίας με 7:04.27 και στην 3η αυτό της Γερμανίας με 7:05.69.

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε στην λίμνη της Ιταλίας προς τιμήν ενός πολλά υποσχόμενου πληρώματος, της 5ης Ολυμπιονίκη πρωταθλήτριας του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Χριστίνας Μπούρμπου που παρότι σπουδάζει στις ΗΠΑ κατάφερε να βρίσκεται στην Εθνική ομάδα και να κατακτά νέες κορυφές και της Ευαγγελίας Φράγκου μιας ταλαντούχου αθλήτριας του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών που πέρυσι σάρωσε ότι βρήκε μπροστά της κατακτώντας χρυσά μετάλλια με τις συναθλήτριες της σε όσες διοργανώσεις πήρε μέρος. Δείτε παρακάτω το βίντεο της απονομής:

 

Πανευτυχή τα δυο κορίτσια μίλησαν για αυτή τους την επιτυχία και δήλωσαν έτοιμες για ακόμα περισσότερες στο αμέσως προσεχές μέλλον αφού θα αγωνιστούν και στα δυο Ευρωπαϊκά που έρχονται Ανδρών-Γυναικών και Κ23.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά τις δηλώσεις της Χριστίνας Μπούρμπου και της Ευαγγελίας Φράγκου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου:

 

Παρακάτω ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη διοργάνωση





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου