Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

"Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία" το Σάββατο 9 Απριλίου δείτε το πρόγραμμα


Καινοτομία του φετινού «Μαραθωνίου της Ιστορίας» αποτελεί και η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την παραμονή των αγώνων, το Σάββατο 9 Απριλίου, καλύπτοντας την απόσταση από την Αρχαία Πέλλα μέχρι την παραλία της Θεσσαλονίκης, διερχόμενη από 15 σταθμούς, συμβολίζοντας την προσπάθεια του ανθρώπου για σωματική και πνευματική ολοκλήρωση και την αέναη αγωνία του για το αγαθό της ειρήνης και τον διάλογο μεταξύ των λαών.

Η δράση αυτή για φέτος φιλοξενεί την πρωτοβουλία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕπΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF), μέσω της οποίας θα αναδειχτούν μηνύματα για την ειρήνη και το διάλογο μεταξύ των λαών σε όλο τον πλανήτη.

Ο Υπεύθυνος Μάρκετινγκ της ΕΦΟΕπΑ, Νίκος Γραμμένος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία:

«Η Διεθνής Ομοσπονδία διοργανώνει σε 25 χώρες δράσεις που προάγουν τον διάλογο και την συμφιλίωση. Η ανταλλαγή των χτυπημάτων στο μπαλάκι του πινγκ πονγκ αποτελεί άλλωστε έναν συμβολισμό μιας μορφής διαλόγου. Ευχαριστώ τους διοργανωτές του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin που αγκάλιασαν αυτή την ιδέα.

Το ερχόμενο Σάββατο έχουν προσκληθεί και θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος της αντίστοιχης τουρκικής Ομοσπονδίας, μαζί με διακεκριμένους αθλητές από την Ελλάδα και την Τουρκία, για να τρέξουν δίπλα-δίπλα στα τελευταία χιλιόμετρα της Ειρηνοδρομίας. Θα στείλουν έτσι το μήνυμα ότι αθλητισμός ενώνει και η Ελλάδα θα δώσει για άλλη μια φορά το παράδειγμα παγκοσμίως, μέσα από ένα γεγονός που θα προβληθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης μέσω live stream σε όλες τις χώρες του πλανήτη».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου