Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Μέχρι 75 λεπτά για το σύσπορο και 69 λεπτά το κιλό για απλά βαμβάκια

Τα 75 λεπτά το κιλό παράδοση στο εκκοκκιστήριο διαμορφώνει πλέον η εγχώρια αγορά βάμβακος, με τη διεθνή τιμή να έχει αγγίξει στο μεταξύ ακόμα και τα 105 σεντς η λίμπρα. Στην τιμή αυτή που προσφέρουν μεγάλες μεταποιητικές μονάδες σε καλά οργανωμένους παραγωγούς περιλαμβάνονται μεσιτικά και πριμ ποιότητας, ενώ ποσότητες κλείνονται στα 69 λεπτά το κιλό για απλά βαμβάκια.

Από 69 μέχρι 72 λεπτά το κιλό κλείνονται βαμβάκια αυτήν την περίοδο στον θεσσαλικό κάμπο, όσο στους κάμπους της Στερεάς Ελλάδας τα τζάμια των εκκοκκιστηρίων γράφουν τα 67 λεπτά με τους παραγωγούς εκεί να αναμένουν περαιτέρω ενίσχυση των τιμών. Την ίδια στιγμή, στα 67 λεπτά ανέρχεται η τιμή στους κάμπους της Μακεδονίας για τα απλά βαμβάκια. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, το γεγονός ότι πριν καν βγει ο Σεπτέμβριος, υπάρχει τιμή για το προϊόν, με αρκετούς παραγωγούς να επιλέγουν το κλείσιμο ποσοτήτων, όσο η διεθνής συγκυρία επιτρέπει τέτοια υψηλά.

Η χρηματιστηριακή τιμή, έδειξε ότι μπορεί να κρατήσει το εύρος των 100 σεντς, με τον δείκτη να συναντά αντίσταση στα 105 σεντς η λίμπρα. Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της αγοράς στη Νέα Υόρκη, οι διαπραγματεύσεις των συμβολαίων Δεκεμβρίου 2021 γράφουν τα 103 σεντς, με τους περισσότερους αναλυτές να αναμένουν πλέον το κλείσιμο της εβδομάδας προκειμένου να ανανεώσουν τη στρατηγική τους. Να σημειωθεί ότι οι ελληνικές τιμές εκκοκκισμένου μετά την άνοδο πλησιάζουν τα 110 σεντς/λίμπρα (2,09 ευρώ/κιλό) οι οποίες και πληρώνονται για μικρές ποσότητες. 

Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου