Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Αντί συλλαλητηρίου - Η Μακεδονία είναι ελληνική.

Του Τάσου Μάρκελλου

Η Μακεδονία είναι ελληνική. Και τι σημαίνει ελληνική ωρέ λεβεντόπαιδα; Σημαίνει ότι έχουμε τίτλους ιδιοκτησίας και θα πάμε στο δικαστήριο; Και η Κύπρος είναι ελληνική. Και η Βόρεια Ήπειρος είναι. Γιατί δεν αρχίζουμε τις μηνύσεις;

Θέλουμε και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και το σκύλο μας χορτάτο και την πάρτη μας βολεμένη και να καταργήσουμε το στρατό και να βρούμε μια δουλειά για να καθόμαστε και να πληρωνόμαστε και να απλωνόμαστε στον καναπέ μας να βλέπουμε survivor και να μας δώσουν και τα εδάφη μέχρι το Δούναβη, που ανήκαν στη Βυζαντινή αυτοκρατορία.

Η εξωτερική μας πολιτική είναι άθλια, στρατηγικοί στόχοι δεν υπάρχουν εδώ και 50 χρόνια, η άμυνα της χώρας ήταν και παραμένει το πλέον προσοδοφόρο πεδίο για business και φράγκα για όλους τους πολιτικούς φορείς, ο κοινωνικός ιστός είναι για κλωτσιές (γιατί ο καθένας κοιτάει την πάρτη του), κανένας θεσμός δεν είναι αξιόπιστος, η εκπαίδευσή μας είναι σκατά και η παιδεία μας απόσκατα.

Η Μακεδονία είναι ελληνική; Φυσικά είναι. Εμείς δεν είμαστε Έλληνες πια! Ποια ελληνικότητα αποπνέει ο πολιτικός λόγος των τελευταίων πολλών ετών; Ποια ελληνικότητα αποπνέει ο τρόπος που οδηγούμε στο δρόμο; Ποια ελληνικότητα αποπνέει ο λόγος μας; Ποια ελληνικότητα αποπνέει η επαγγελματική μας συμπεριφορά; Ποια ελληνικότητα αποπνέει η κοινωνική μας συνείδηση; Ποια ελληνικότητα αποπνέει το βύσμα που βάζουμε στο στρατό; Έλληνας σημαίνει απλώς αυτός που γεννήθηκε στην Ελλάδα ή αυτός που κραυγάζει στο δρόμο την ελληνικότητά του; Έλληνας είναι αυτός που μετέχει της ελληνικής παιδείας θυμίζω!

Η Μακεδονία είναι και θα είναι για πάντα ελληνική. Γιατί οι κάτοικοί της ήταν Έλληνες, οι βασιλιάδες της ήταν Έλληνες και μαθητές Ελλήνων φιλοσόφων, γιατί υπηρέτησαν με συνέπεια τα ελληνικά ιδεώδη και μετέδωσαν στα πέρατα του κόσμου τον αξεπέραστο ελληνικό πολιτισμό.

Το κράτος μας όμως δεν είναι ελληνικό!

Είναι ένα πιόνι στη γεωπολιτική σκακιέρα της (βράζει μέχρι να σκάσει) ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, απόλυτα εξαρτημένη από τις δυτικές δυνάμεις, οι οποίες αυτή την εποχή προετοιμάζονται, στην καλύτερη περίπτωση, για τον «πιο ψυχρό πόλεμο» και μια τέλεια ανατροπή της ισορροπίας δυνάμεων, περιλαμβανομένων των στρατηγικών-πυρηνικών. Η δε Τουρκία δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα επιβίωσης στενάζοντας κάτω από την αρκούδα, που φαίνεται έτοιμη να σαρώσει, και κρατά καβάτζα την επιλογή της «πολωνοποίησης» (χάνει εδάφη ανατολικά και κερδίζει δυτικά, δηλαδή δικά μας). Και όλα αυτά με την Ελλάδα σε πτώχευση, σε όλα τα επίπεδα.

Για αυτό ακριβώς είναι τεράστιο λάθος η εκχώρηση της ιστορίας μας σε αυτή τη συγκυρία. Διότι οι συμφωνίες και οι παραχωρήσεις αυτήν την εποχή της αναδιανομής, υπονομεύουν ανεπανόρθωτα το μέλλον!

Πρέπει όμως να κατανοήσουμε δυο βασικές αρχές:
1) Καλύτερα λίγο χειρότερο φαΐ με ανέπαφη ιστορία, παρά ξεπούλημα και gourmet.
2) Όσο «λιγότερο» Έλληνας γίνεται καθένας από μας, τόσο πιο πολλά θα ξεπουλήσουμε στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου