Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Με "Καρανίκες" δεν έρχονται... νίκες - άρθρο του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χαλκηδόνος

Του Γεωργίου Ιωαν. Γιαννάκη*
Προέδρου ΟΝΝΕΔ Δ. Χαλκηδόνος

Το 2016, όταν γνωστοποιήθηκε η πρόσληψη στη θέση του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης του κ. Καρανίκα και, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα το ‘πλούσιο βιογραφικό΄ του, πολλοί από εμάς νομίζαμε ότι πρόκειται για άλλη μια κακόγουστη φάρσα από αυτές που μέχρι τότε μας είχε συνηθίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Μόνο ως κρύο ανέκδοτο θα μπορούσαμε άλλωστε να θεωρήσουμε το γεγονός, ότι η πολυπόθητη ΄Ελπίδα΄ θα ερχόταν με τις στρατηγικές συμβουλές και τις υποδείξεις του κ. Καρανίκα προς τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εν συνόλω.

Εύλογα αναρωτηθήκαμε επομένως, πώς και με ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε ο κ. Καρανίκας να αποτελέσει έναν χρήσιμο και αποδοτικό σύμβουλο στρατηγικών επενδύσεων για την κυβέρνηση, αφού ο ίδιος στο βιογραφικό του πέρα από ‘αδιόριστος εκπαιδευτικός’, αρνητής στράτευσης και θιασώτης της άποψης ότι η καριέρα είναι χολέρα, δε δήλωνε κάποια σχετική προϋπηρεσία. Θα ισχυριστεί βέβαια κάποιος ότι στις ημέρες της αριστερής κανονικότητας που ήθελαν να μας επιβάλλουν οι κυβερνώντες αυτές οι περγαμηνές θα αποτελούσαν το ιδανικό διαβατήριο για μια θέση στο στενό επιτελείο ενός γνήσιου αριστερού Πρωθυπουργού. Ειδικότερα δε, αν συνυπολογιστούν ως ‘ένσημα’ του κ. Καρανίκα η ικανότητα του να αναπαράγει τις απόψεις του Λένιν και του Μαρξ, η ρητορική του δεινότητα, η οποία αναλώνεται σε πεζοδρομιακού τύπου αντιπαραθέσεις στον δημόσιο διάλογο και η στοχευμένη προσβολή της ιστορίας της πατρίδας μας, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο κ. Καρανίκας είναι και overqualified (σσ με περισσότερα προσόντα απ’ όσα απαιτούνται). Για να μιλήσουμε όμως με παραδείγματα, ήταν Σεπτέμβριος του 2017 όταν ο κ. Καρανίκας ως σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού έστελνε ΄στα τσακίδια΄ την Eldorado Gold (σσ η Ελληνικός Χρυσός έχει αποκτήσει με σύμβαση που υπογράφηκε από το ελληνικό δημόσιο τα μεταλλευτικά δικαιώματα των Μεταλλείων Κασσάνδρας), μένοντας πιστός στις ιδεοληψίες τις δικές του και της Κυβέρνησής του, αφήνοντας όμως το φάντασμα της ανεργίας να πλανάται για τους περισσότερους από 500 υπαλλήλους της εταιρείας και μειώνοντας παράλληλα τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας αναφορικά με τη προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Λίγους μήνες αργότερα, ο κ. Καρανίκας επανεμφανίστηκε στα social media και με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε άγρια επίθεση στην επιχειρηματία - ιδιοκτήτρια ενός από τα μεγαλύτερα vip travel agency της χώρας, την κα Μαχαιρίδου, η οποία τόλμησε να εκφέρει αντίθετη άποψη από τη δική του σχετικά με το περίφημο κοινωνικό μέρισμα της Κυβέρνησης. Αυτή είναι, βλέπετε, η ιδιαίτερη αντίληψη του κ. Καρανίκα για το δημόσιο διάλογο, τη δημόσια αντιπαράθεση και την ανταλλαγή απόψεων που υπερίσχυσε της θεσμικής του θέσης και του επιπέδου που όφειλε να κρατήσει ως συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού ο οποίος απευθύνεται σε μια επιχειρηματία αλλά και ως ανθρώπου που απευθύνεται σε συνάνθρωπό του.

Τον Μάρτιο του 2018 με το σύνθημα ‘Έγινε η αρχή ! Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη΄ μας ενημέρωνε με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό, πάλι από τα κοινωνικά δίκτυα, για την νομιμοποίηση της καλλιέργειας και της χρήσης κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς στην Ελλάδα. Δεν είμαι αντίθετος στη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς προς όφελος των ασθενών που έχουν ανάγκη τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα, δεν μπορώ όμως να δικαιολογήσω και την υπέρμετρη χαρά του κ. Καρανίκα για ένα νομοσχέδιο, το οποίο είναι πρόχειρο, ασαφές και χρήζει πολλών διευκρινίσεων για να μην αφήνει ανοιχτό παράθυρο σε όσους θελήσουν να χρησιμοποιήσουν την κάνναβη και για άλλους σκοπούς πέραν των ιατρικών (π.χ. δεν διευκρινίζονται λεπτομέρειες αναφορικά με την χορήγηση και ανάκληση των αδειών καλλιέργειας, τη δυνατότητα αποθήκευσης των προϊόντων έως και 5 χρόνια, ενώ τα ζητήματα που αφορούν την καλλιέργεια, τη μεταποίηση, την πώληση, τη διανομή, τη φύλαξη και την αποθήκευση της κάνναβης θα διευθετηθούν από μελλοντικές απλές υπουργικές αποφάσεις). Βέβαια, ήδη από το 2016 ο κ. Καρανίκας προωθούσε δημοσίως την κάνναβη μέσω των social media ως ένα φάρμακο με θαυματουργικές ιδιότητες και αναδημοσίευε πλαστά άρθρα - hoaxes του Διαδικτύου στα οποία αναφέρονταν οι θεραπευτικές ;;; ιδιότητες της κάνναβης. Συνεπώς, η χαρά του μάλλον δικαιολογείται από τα 2 χρόνια προσμονής του μέχρι να ψηφιστεί ο σχετικός νόμος.

Ακόμη μία φορά που ο κ. Καρανίκας προκάλεσε το κοινό αίσθημα, ήταν όταν προσφάτως, μόλις στις αρχές του τρέχοντος μήνα, με ανάρτησή του αμφισβήτησε τη σχέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με την Μακεδονία μας, δε δίστασε να χαρακτηρίσει ‘αμόρφωτα εθνίκια’ όσους διαφωνούν με το ονοματολογικό των Σκοπίων, ενώ στο παραλήρημά του εκθείαζε για μια ακόμη φορά την Κυβερνητική πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος. Είναι προφανές λοιπόν, φίλες και φίλοι, ότι όλα τα παραπάνω δε θα ενοχλούσαν κανέναν, αν ο κ. Καρανίκας δεν κατείχε θεσμική θέση και δεν πληρωνόταν από τον Ελληνικό λαό. Επειδή όμως, ο κ. Καρανίκας, αν και αρνητής στράτευσης όπως είπαμε, δεν αρνήθηκε να διοριστεί σε επιτελική θέση στο δημόσιο, καλό θα ήταν να σοβαρευτεί και να προσπαθήσει έστω και την ύστατη στιγμή να σώσει τα προσχήματα.

Εξάλλου, δε θα αναγκαστεί να εργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μιας και το τέλος αυτής της παραπαίουσας Κυβέρνησης φτάνει και θα μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητος να αποτελεί πέρα από κολλητό φίλο του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, μια γραφική προσωπικότητα στον κόσμο του διαδικτύου, που η βασική του ενασχόληση θα είναι να τουιτάρει και να τηλεφωνεί στις εκπομπές της κας Μενεγάκη και φυσικά να ΄διαβάζει φιλοσοφία και Μπακούνιν, ενώ οι άλλοι θα διαβάζουν ΄Marie Claire΄. Η διαφορά όμως τότε θα είναι ότι δε θα απασχολεί κανέναν Έλληνα και το κυριότερο δε θα τον πληρώνει κανένας Έλληνας.

Είναι καιρός λοιπόν, να τελειώνουμε τα αστεία, να τελειώνουμε με τους ΄Καρανίκες΄, που δεν αποτελούν μόνο ΄ρουσφέτια΄ αλλά απεικόνιση του συνόλου σχεδόν της αριστερής κυβερνητικής λογικής και πολιτικής. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατό από την χειρότερη

Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον, γιατί με ΄Καρανίκες΄ όχι μόνο δεν έρχονται νίκες, αλλά δεν αποφεύγονται και οι εθνικές ήττες. Και σε αυτή την ιδεολογική μάχη για ένα να είστε σίγουροι, ότι η Ελλάδα μας δε φταίει σε τίποτα.

*Γεώργιος Ιωαν. Γιαννάκης
Οικονομολόγος - Λογιστής
Υπεύθυνος Επιστημονικών Φορέων ΝΔ Ν. Πέλλας
Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Χαλκηδόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου