Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση για τα κουνούπια απο την Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το Σάββατο 16 Ιουνίου και την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, στην παραλία Θεσσαλονίκης

Διήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων για την προστασία από τα κουνούπια πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το Σάββατο 16 Ιουνίου και την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, στην παραλία Θεσσαλονίκης (περιοχή Λευκού Πύργου-Βασιλικού Θεάτρου).

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του επίγειου έργου καταπολέμησης κουνουπιών.

Τα εγκαίνια του ενημερωτικού διημέρου θα γίνουν το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, στις 19.00.

Στόχος της εκδήλωσης:

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθεί το κοινό για τα μέτρα που μπορεί να λάβει, προκειμένου να προστατευτεί από την όχληση ή τον κίνδυνο του τσιμπήματος των κουνουπιών, αφού προηγουμένως γνωρίσει το κουνούπι από κοντά. Για το σκοπό αυτό, στο περίπτερο θα υπάρχουν ειδικά κατασκευασμένα για την εκδήλωση ενυδρεία με ζωντανές προνύμφες κουνουπιών, όπου οι επισκέπτες, και ειδικά τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα στάδια εξέλιξης προνυμφών των κουνουπιών και να μάθουν για τα γένη και τα είδη τους. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ανατομία και τη συμπεριφορά τους, παρατηρώντας τα κουνούπια με ειδικό όργανο (στερεοσκόπιο) με τη βοήθεια επιστημόνων και προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, που θα βρίσκονται εκεί για να απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού.

Την εκδήλωση θα ζωντανέψουν με την παρουσία τους ξυλοπόδαροι-κουνούπια και πατινέρ, που θα διανείμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους μόνιμους κάτοικους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, σε όλο το μήκος της παραλίας, με πληροφορίες για την αποφυγή δημιουργίας εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους (κατοικίες κ.ά.). Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το μεγάλο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (αντικείμενο, δράσεις και μέσα καταπολέμησης), καθώς και για άλλες σχετικές πληροφορίες, μέσω προβολών και βίντεο στις μεγάλες οθόνες που θα στηθούν στο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου