Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Πήρε πίσω και τον νόμο-γέφυρα για τα κανάλια η κυβέρνηση

Nα αναλάβει τις ευθύνες της και να συναινέσει στη συγκρότηση ΕΣΡ καλεί η Κυβέρνηση τη Ν.Δ στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων.

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, επισημαίνει ότι οι σημερινοί συσχετισμοί όπως διαμορφώθηκαν μετά την ψηφοφορία, καταδεικνύουν ότι "διαμορφώνονται ισχυρές τάσεις συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση".

Τούτου δοθέντος, καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να "να μετακινηθεί, επιτέλους, στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, από την ανοιχτή υπονόμευση σε θέση ευθύνης".

Σύμφωνα δε με κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, αποφασίστηκε να μην επισπευσθεί η νομοθετική ρύθμιση για το προσωρινό καθεστώς ( νόμος-γέφυρα), αλλά "να συγκληθεί εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων, με την ίδια πρόταση, τα ίδια πρόσωπα, σε μια περαιτέρω προσπάθεια να καμφθεί η αδιαλλαξία της Ν.Δ.".

Στο μεταξύ, επιθετική ανακοίνωση εναντίον της Ν.Δ εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας πως: "Στο ρεσιτάλ ανευθυνότητας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε σήμερα η ΝΔ.

Αναλυτικά, η κυβερνητική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ευρεία πλειοψηφία στην διάσκεψη των Προέδρων, υποχρεώνει την ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες της.

Για πρώτη φορά, σήμερα, μετά από 5 συνεδριάσεις, διαμορφώθηκε, στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ευρεία πλειοψηφία, πολύ κοντά στην συνταγματικά απαιτούμενη των 4/5.

Διαμορφώνονται, έτσι, ισχυρές τάσεις συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση. Η νέα αυτή πραγματικότητα υποχρεώνει την ηγεσία της ΝΔ, να μετακινηθεί, επιτέλους, στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, από την ανοιχτή υπονόμευση σε θέση ευθύνης.
Πηγήcapital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου