Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ανεπανάληπτη γιορτή ο «Νυχτερινός», έγινε η νύχτα μέρα στη Θεσσαλονίκη!

21.000 χαμόγελα και η ενέργεια της Protergia φώτισαν τη Θεσσαλονίκη, στο μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτι δρόμου της χώρας. Την ωραιότερη δρομική εμπειρία της ζωής τους έζησαν περισσότεροι από 21.000 δρομείς κάθε ηλικίας, από 12 έως 95 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης που θα μείνει αξέχαστος για τα ρεκόρ που τον συνόδευσαν, αλλά ακόμα περισσότερο για τις συγκινήσεις που πρόσφερε στους συμμετέχοντες!

Πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, Ολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτων, Παραολυμπιονίκες, άτομα με αναπηρίες, προσωπικότητες της πόλης και ολόκληρης της χώρας, καθώς και μαθητές, απόλαυσαν τη χαρά της συμμετοχής τους σε μία άδεια από αυτοκίνητα Θεσσαλονίκη, γεμάτη ήχο και χρώμα, που προσέφερε η παρουσία έξι σχημάτων ζωντανής μουσικής και τεσσάρων ραδιοφωνικών σταθμών. Η υψηλών προδιαγραφών διαδρομή, οι ιδανικές καιρικές συνθήκες και η ενθουσιώδης ατμόσφαιρα ήταν τα στοιχεία που προσέδωσαν ξεχωριστή απόλαυση στους συμμετέχοντες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν το προσωπικό τους ρεκόρ.

Η μεγαλύτερη νυχτερινή γιορτή της χώρας έσπασε για άλλη μια χρονιά κάθε ρεκόρ: Οι δρομείς που ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους έφτασαν τελικά τους 20.667 (4.067 εγγεγραμμένοι στον Ημιμαραθώνιο και 16.600 στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ.), ενώ εκκίνηση πήραν 20.036 δρομείς που παρέλαβαν τον εξοπλισμό τους από το Κέντρο Εγγραφών (3.886 συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο και 16.150 στο Δρόμο 5.000 μ.). Σε όλους αυτούς προστέθηκαν ακόμα περισσότεροι συμμετέχοντες, αφού οι καλές καιρικές συνθήκες ώθησαν πολλούς ενδιαφερόμενους της τελευταίας στιγμής, που δεν πρόλαβαν να δηλωθούν εγκαίρως, να τρέξουν αυθόρμητα στο πλευρό των υπόλοιπων δρομέων χωρίς να έχουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, νέο εντυπωσιακό ρεκόρ σημειώθηκε και στον αριθμό των εκπροσωπούμενων χωρών, αφού στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν δρομείς από 61 χώρες και πέντε ηπείρους (Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Αφγανιστάν, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βολιβία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Γκάνα, Δανία, Ελλάδα, Ζιμπάμπουε, ΗΠΑ, Ινδία, Ιράν, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Κορέα, Κούβα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λευκορωσία, Λίβανος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Μπουρούντι, Νιγηρία, Νορβηγία, Ν. Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σουδάν, Σουηδία, Συρία, Τουρκία, Τσεχία, Φιλιππίνες, Φινλανδία, Χιλή).

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. δόθηκε με τη δύση του ήλιου στις 18:45, από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ ο τερματισμός της κούρσας έγινε στο Λευκό Πύργο.

Νικητής αναδείχθηκε ο Αντώνης Παπαδημητρίου με χρόνο 1 ώρα 09:52, αφήνοντας πίσω του τον Μιχάλη Παρμάκη του διοργανωτή συλλόγου Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων (1 ώρα 10:55), ο οποίος ξέσπασε σε δάκρυα μετά τον τερματισμό του, αφού πριν από λίγους μήνες είχε περάσει μία μεγάλη περιπέτεια υγείας, που έθεσε σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του. Την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Γεράσιμος Γρίβας, με χρόνο 1 ώρα 11:22.

Στην κατηγορία των γυναικών, η Σόνια Τσεκίνι θριάμβευσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με επίδοση 1 ώρα 21:45, με δεύτερη τη νικήτρια του 1ου «Νυχτερινού» του 2012 Βίκυ Καραγεωργάκη (1 ώρα 22:53) και τρίτη την Ειρήνη Μιχαλά (1 ώρα 27:34).

Ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. ξεκίνησε στις 21:15 από το Δημαρχιακό Μέγαρο με εντυπωσιακό τρόπο, αφού την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μαζί με τους Παραολυμπιονίκες μας του Ρίο Θανάση Κωνσταντινίδη, Δημήτρη Σενικίδη, Δημήτρη Ζησίδη, Πασχάλη Κουλούμογλου, Παναγιώτη Τριανταφύλλου, Δημήτρη Μπακοχρήστο και Βαλασία Κυργιοβανάκη.

Την αψίδα του τερματισμού στο Λευκό Πύργο πέρασε πρώτος ο Ιάσων Ιωαννίδης (14:52), επαναλαμβάνοντας την αντίστοιχη επιτυχία του 2014. Στο βάθρο τον ακολούθησαν ο Θανάσης Παγουνάδης (15:13) και ο Στυλιανός Φιλάι (15:25).

Στις γυναίκες, ταχύτερη όλων ήταν η καταξιωμένη 48χρονη Ιταλίδα πρωταθλήτρια Γκλόρια Μαρκόνι, που πρώτευσε με νέο εντυπωσιακό ρεκόρ αγώνων (16:53), αφήνοντας δεύτερη τη Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (17:35) και τρίτη την Κατερίνα Δόβρου (17:48). 

Στον Δρόμο Υγείας 5.000 μ. πήραν μέρος ουκ ολίγοι Ολυμπιονίκες και καταξιωμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού αθλητισμού: Ο Ολυμπιονίκης του ύψους Λάμπρος Παπακώστας ήταν παρών, ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 400μ. εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης συμμετείχε με τη NOVARunningTeam, όπως και η Ολυμπιονίκης της τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση, η οποία κάλυψε την απόσταση των 21,1 χλμ. του Ημιμαραθωνίου.

Παράλληλα, στην ομάδα του Ολυμπιακού Μουσείου, με την οποία συμμετείχαν επίσημα ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και ο ΠΑΣΓ «Καλλιπάτειρα», έδωσε το «παρών» μία πλειάδα αστέρων: Ολυμπιονίκες του στίβου (Πόπη Ουζούνη), της ενόργανης γυμναστικής (Βασίλης Τσολακίδης), του μπάσκετ (Πόλυ Σαρέγκου), της ιστιοπλοΐας (Ανδρέας Κοσματόπουλος), της κωπηλασίας (Χριστίνα Γιαζιτζίδου), της άρσης βαρών (Γιάννης Σιδηρόπουλος) και της πάλης (Όθων Μοσχίδης), καθώς και η παλιά πρωταθλήτρια του στίβου και πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου, έδωσαν ξεχωριστή αίγλη στη διοργάνωση.

Επιπλέον, το δικό τους «παρών» στη νυχτερινή γιορτή δρόμου έδωσαν ο υπερμαραθωνοδρόμος και παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας Γιάννης Κουρκουρίκης, καθώς και οι πανελληνιονίκες του στίβου Μιχάλης Δαρδανελιώτης, Μαρία Λιτσένι, Ελένη Λευκοπούλου, Ολυμπία Καραγιάννη, Φανή Δημητριάδου και άλλοι, ενώ ένα ξεχωριστό σημαντικό μήνυμα έστειλαν μέσα από την συμμετοχή τους ο 95χρονος Φώτης Πετρίδης, ο γηραιότερος δρομέας της διοργάνωσης, η 18χρονη κωφάλαλη πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Σοφία Τσιόλα, ο πρωταθλητής των SpecialOlympicsΝίκος Τουλίκας, καθώς και η ομάδα του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ), η οποία μέσα από την συμμετοχή της στήριξε την πρώην πρωταθλήτρια της υδατοσφαίρισης, της κολύμβησης και του τριάθλου, Μαρία Σαμπανίδου, που υπέστη βαρύ εγκεφαλικό και βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

Εξάλλου, αρκετοί από τους Χορηγούς της διοργάνωσης θα ενισχύσουν με δράσεις τους επιλεγμένους φορείς και κοινωνικές δομές, ενώ με τις δικές τους πολυπληθείς ομάδες έτρεξαν οι περισσότεροι από τους 50 υποστηριζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι θα λάβουν από την Οργανωτική Επιτροπή το ποσό των 5 ευρώ για κάθε δρομέα τους.

O Protergia 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τελώντας υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ παράλληλα υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org.

Η νέα τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τις προσδοκίες ενόψει της επόμενης. Πλέον, οι δεκάδες χιλιάδες δρομείς που κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη άνοιξη, όταν θα πραγματοποιηθεί ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στις 2 Απριλίου 2017.

Θα είμαστε όλοι εκεί!


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

Αντώνης Παπαδημητρίου (1ος στον Ημιμαραθώνιο ανδρών): «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου. Ήταν η τρίτη μου συμμετοχή στο θεσμό, στις δύο προηγούμενες είχα κατακτήσει την 3η θέση, αλλά αυτή τη φορά κατάφερα να κερδίσω. Η διοργάνωση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους αθλητές υψηλών επιδόσεων το γεγονός ότι η διαδρομή έχει πλέον δύο στροφές, αντί για τρεις. Η συμμετοχή περισσότερων από 20.000 ανθρώπων δείχνει την ανταπόκριση και την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης».

Μιχάλης Παρμάκης (2ος στον Ημιμαραθώνιο ανδρών): «Η 2η θέση δεν είναι ό,τι καλύτερο για μένα, γιατί έχω μάθει να πρωταγωνιστώ και στεναχωριέμαι που δεν κέρδισα. Πέρασα όμως μια μεγάλη περιπέτεια, έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Νοσηλεύτηκα για αρκετό καιρό και κάθε μέρα μου έλεγαν ότι θα πεθάνω... Δεν είμαι στην καλύτερη κατάστασή μου, αλλά το παλεύω και θα συνεχίσω να προσπαθώ, όσο μπορώ! Είναι δύσκολο να ξεπεράσω αυτό που πέρασα, το σκεφτόμουν μέσα στον αγώνα, είναι αρκετά πρόσφατο... Θέλω να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όλους για την ενθάρρυνσή τους!»

Γεράσιμος Γρίβας (3ος στον Ημιμαραθώνιο ανδρών):: «Είναι μεγάλη η χαρά μου για το αποτέλεσμα που πέτυχα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πολύ όμορφη διοργάνωση, καθώς και σε όλους τους αθλητές που πήραν μέρος. Ο φετινός αγώνας ήταν ακόμα καλύτερος από τον περσινό. Πλέον ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος έχει γίνει ένας επιτυχημένος θεσμός για τη Θεσσαλονίκη».

Σόνια Τσεκίνι (1η στον Ημιμαραθώνιο γυναικών): «Ο κόσμος εδώ είναι καταπληκτικός και μου έδωσε πολύ κουράγιο! Δεν θα μιλήσω για επόμενους στόχους, γιατί μετά την περσινή μου νίκη στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο είχα μια ατυχία και πέρασα τρεις μήνες στο κρεβάτι. Η συμμετοχή των δρομέων ήταν μεγαλύτερη φέτος και αυτό είναι πολύ καλό».

Βίκυ Καραγεωργάκη (2η στον Ημιμαραθώνιο γυναικών): «Τρέχω κάθε φορά στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, εκτός από πέρσι, που ήμουν τραυματισμένη. Ήθελα πολύ να έρθω πάλι εδώ και γι’ αυτό αποφάσισα να ρισκάρω και να τρέξω, παρότι πριν από τρεις εβδομάδες είχα συμμετάσχει σ’ έναν Μαραθώνιο και δεν βρισκόμουν στην ιδανική κατάσταση. Τηρουμένων των αναλογιών, λοιπόν, είμαι ικανοποιημένη από την επίδοσή μου».

Ιάσων Ιωαννίδης (1ος στον Δρόμο 5.000 μ. ανδρών): «Οι συνθήκες ήταν πολύ ωραίες. Ευχαριστώ τον προπονητή μου, που στέκεται δίπλα μου, και όλους όσοι μου έδωσαν δύναμη στην προσπάθειά μου. Η διαδρομή είναι εξαιρετική και με βοήθησε να πάω καλύτερα και από ό,τι περίμενα».

Γκλόρια Μαρκόνι (1η στον Δρόμο 5.000 μ. γυναικών): «Ήταν μια υπέροχη εμπειρία! Δεν είχα ξανατρέξει στη Θεσσαλονίκη, παρά μόνο στην Αθήνα, το 2003. Είμαι περήφανη για τη νίκη μου σ’ αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα. Προτιμώ να τρέχω την ημέρα, αλλά όλη η εικόνα της φωτισμένης πόλης και το πανόραμα που αντίκριζα ενώ έτρεχα, ήταν κάτι το θεαματικό!»

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (2η στον Δρόμο 5.000 μ. γυναικών): «Για μένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη το αποτέλεσμα, γιατί δεν περίμενα να μπω στην τριάδα. Συμμετέχουν πολλοί καταξιωμένοι πρωταθλητές σ’ αυτή τη διοργάνωση και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μου».

Κατερίνα Δόβρου (3η στον Δρόμο 5.000 μ. γυναικών): «Είμαι πολύ ικανοποιημένη που μπήκα στην τριάδα των μεταλλίων. Είμαι αθλήτρια μικρότερων αποστάσεων, ασχολούμαι κυρίως με τα 800 και τα 1.500 μ., αλλά χαίρομαι που τα κατάφερα καλά και σ’ αυτή την απόσταση»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου