Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Μήνυμα του Aνεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά από τη Σάμο για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Βαθύ της Σάμου βρέθηκε σήμερα ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς παρευρέθηκε στη Δοξολογία, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων, παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους της Σάμου. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τιμούμε τους προγόνους μας οι οποίοι αγωνίστηκαν, πάλεψαν, έστειλαν μήνυμα αντίστασης και αγώνα απέναντι στο φασισμό και στο ναζισμό, έπεσαν για την Πατρίδα. Και εδώ στη Σάμο έχω την ευκαιρία πραγματικά με όλους τους πολίτες αυτή την ιστορική ημέρα να την γιορτάσουμε όλοι μαζί. Στην ακριτική Σάμο σε μία φάση όπου ο Σουλτάνος, ο νέος Σουλτάνος-ο Ερντογάν προκαλεί, διεκδικεί. Και εμείς στέλνουμε ένα μήνυμα, ένα νέο ΟΧΙ, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στις πιέσεις και στις απειλές του Ερντογάν ο οποίος αμφισβητεί ακόμη και την Συνθήκη της Λωζάνης.

Ταυτόχρονα ο Ελληνικός λαός λέει και ένα μεγάλο ΟΧΙ στην τρόικα και στους τοκογλύφους δανειστές και συσπειρώνεται και παλεύει προκειμένου να πετάξουμε την τρόικα έξω από την Πατρίδα μας. Ένα μήνυμα ταυτόχρονα και προς τη Γερμανία η οποία οφείλει τις Πολεμικές Επανορθώσεις και θα πρέπει ο Ελληνικός λαός να παλέψει για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά τις Πολεμικές Επανορθώσεις, την επιστροφή του Κατοχικού Δανείου, τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Αυτά είναι τα μεγάλα μηνύματα αυτή τη στιγμή από εδώ, από τη Σάμο. Τη Σάμο η οποία δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή και λόγω του προσφυγικού, των τεράστιων προσφυγικών κρίσεων που υπάρχουν και πιέσεων και θα πρέπει και η ΕΕ να καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να εφαρμόσει τις μετεγκαταστάσεις. 66.400 πρόσφυγες έπρεπε να έχουν φύγει από την Ελλάδα και έχουν φύγει μόνο 5.200».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου