Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΤ της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Χαλκηδόνος "Ενωμένοι Δημιουργούμε": Πλήττει ανεπανόρθωτα η αλαζονεία της Διοίκησης το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου μας.

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Χαλκηδόνος "Ενωμένοι Δημιουργούμε"

Πλήττει ανεπανόρθωτα η αλαζονεία της Διοίκησης το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου μας.

Στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ βρισκόμασταν στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση - ενημέρωση, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης μας Κος Βαϊνάς Ζήσης δέχθηκε μια αναίτια, αήθη και ανεπίτρεπτη επίθεση από τον Δήμαρχο Τσουκνιδά Ιωάννη , γιατί ο συνάδελφος και η παράταξη μας προχωρήσαμε σε καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες για την ρίψη γαιώδους υλικού αγνώστου προέλευσης και σύστασης σε εμάς, μια καταγγελία νόμιμη μέσα στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων μας για την προστασία του Δήμου και των Δημοτών μας.

Η παράταξη μας, όπως και σύσσωμες όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταδικάζοντας την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου , ζητώντας ταυτόχρονα νασυνεδρίαση.

α. Τεχνικό Πρόγραμμα γιατί την εισήγηση δεν την πήραμε εγκαίρως και ως εκ τούτου δεν ήμασταν ενημερωμένοι
β. Την μετεγκατάσταση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης του Αγίου Αθανασίου, ένα θέμα ζωτικής σημασίας για το Δήμο μας και για το οποίο ο Δήμαρχος είχε ζητήσει προτάσεις από όλες τις παρατάξεις του Δήμου, τις οποίες ανταποκρινόμενοι είχαμε καταθέσει στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην έναρξη της Συνεδρίασης για να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της.

Ο Δήμαρχος , ο Πρόεδρος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας αγνοώντας την πρόταση μας και λειτουργώντας για ακόμα μια φορά με την αλαζονεία της εξουσίας που τους διέπει , συζήτησαν και αποφάσισαν και για τα δυο θέματα. Φαίνεται περίτρανα ότι και οι προτάσεις ζητήθηκαν για το θεαθήναι από τις παρατάξεις. Ακόμα και η απόφαση μετεγκατάστασης της Συνοριακής Φύλαξης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βαθυλάκκου πάρθηκε με πολιτική σκοπιμότητα για να γίνουν αρεστοί στους Βαθυλακκιώτες.

Γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι η απόφαση αυτή είναι άκυρη και δεν θα περάσει από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια. ΓΙΑΤΙ; Το γράφουν οι ίδιοι στην απόφαση τους , προτείνουν την μεταστέγαση σε ένα κτίριο που αγοράστηκε από τον πρώην Δήμο Αγίου Αθανασίου με δάνειο το οποίο αποπληρώνεται το 2026 και χαρακτηρίστηκε ως Πολιτιστικό Κέντρο και στη συνέχεια το μισό κτίριο χαρακτηρίστηκε ως Παιδικός Σταθμός με αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Για όλα αυτά ο Δήμος διέθεσε 300.000 ευρώ και πλέον. Ποιους κοροϊδεύετε κύριοι της Διοίκησης; Η διαπίστωση είναι τραγική για εσάς, έχετε έλλειμμα σχεδιασμού και οράματος και περίσσευμα αλαζονείας καταστροφικής για το Δήμο μας.

Η παράταξη μας με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους Δημότες του Δήμου Χαλκηδόνος , σας καλεί να συνέλθετε και να αναθεωρήσετε τη στάση σας για να προλάβετε τις εξελίξεις και όχι αυτές εσάς . Στο πλαίσιο λοιπόν της αναδιοργάνωσης που σχεδιάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταθέτουμε και πάλι τις προτάσεις μας ξεκάθαρα και δημόσια, επωμιζόμενοι την ευθύνη και το κόστος που μας αναλογεί, βάζοντας πρώτα το συμφέρον των Δημοτών και του Δήμου μας. Προτείνουμε:

1. Στο πλαίσιο δημιουργίας Πολυδύναμου Τμήματος διεκδικούμε δυναμικά την εγκατάσταση του στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χαλκηδόνας.
2. Παραμονή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στον Άγιο Αθανάσιο.

Υπάρχουν Κτίρια. Το έχει ανάγκη η Χαλκηδόνα, το χρειάζεται ο Άγιος Αθανάσιος, το ζητούν οι τοπικές κοινωνίες, το επιβάλει η ενότητα των Δημοτών του Δήμου Χαλκηδόνος.

Υ.Γ 1 Για τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας από εδώ και στο εξής η παράταξη μας θα ενημερώνει τους Δημότες με Δελτία Τύπου για όλα τα θέματα.

Υ.Γ 2 Όσον αφορά την ρίψη γαιώδους υλικού στον Άγιο Αθανάσιο, χωρίς περιβαλλοντική μελέτη, χωρίς άδεια, χωρίς έργα υποδομής, χωρίς … χωρίς … Δήμαρχε δεν τελειώσαμε, τώρα αρχίζουμε.

Ο επικεφαλής της Παράταξης
Αραμπατζής Αριστείδης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Βαδαρλής Αθανάσιος
Μπίκος Βασίλειος
Κωστοπούλου Μαρία
Κούρας Μάκης
Βαϊνάς Ζήσης
Χατσίδης Πασχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου