Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Δείτε που θα γίνουν σήμερα αεροψεκασμοί για τα κουνούπια στο Νομό Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του προγράμματος αεροψεκασμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή.

6 Ιουλίου στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Αθανασίου, Ανατολικού, Σίνδου, Χαλάστρας και Καλοχωρίου του Nομού Θεσσαλονίκης.

Ο αεροψεκασμός, o οποίος θα ξεκινήσει κατά τη δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις δύο ώρες, θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του ανάδοχου φορέα με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό ULV εφαρμογής, με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για την εφαρμογή του αεροψεκασμού θα χρησιμοποιηθούν εγκεκριμένα για τον σκοπό αυτό εντομοκτόνα σκευάσματα, που ορίζονται με σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σημειώνεται ότι ο αεροψεκασμός δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Προκειμένου να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις, η υπηρεσία συνιστά να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου