Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Αύριο ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Ολύμπου

Με παράσταση σύγχρονου χοροθεάτρου – από το γερμανικό σχήμα «Μαμάζα» - εγκαινιάζει το Σάββατο 5 Ιουλίου για 43η συνεχή χρονιά τον κύκλο των εκδηλώσεών του το Φεστιβάλ Ολύμπου στην Πιερία.

Η παράσταση θα δοθεί στο αρχαίο Θέατρο του Δίου αμέσως μετά την επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ που θα γίνει στις 19:30 το απόγευμα στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον, με επίσημη προσκεκλημένη την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τους πρεσβευτές των τιμώμενων χωρών της φετινής διοργάνωσης, που είναι η Αυστρία, η Ελβετία και η Γερμανία.

Από την πλευρά τους, οι τρεις τιμώμενες χώρες παρουσιάζουν στους χώρους του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου τρεις εικαστικές εκθέσεις οι οποίες θα εγκαινιασθούν κι αυτές μετά την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ το βράδυ του Σαββάτου.

Ειδικότερα, η Γερμανία σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της πόλης Trier, παρουσιάζει σειρά χαρακτικών με τίτλο «Μείνε! Η Αρκαδία ως θέμα στη χαρακτική μεταξύ 1490 και 1830». Η έκθεση αυτή που βασίζεται στη Συλλογή Χαρακτικών του Πανεπιστημίου του Τρίερ αναπαριστά, βάσει πενήντα επιλεγμένων αριστουργημάτων από το χρονικό διάστημα μεταξύ 1490 και 1830, την εξέλιξη της αρκαδικής εικόνας σε όλη την πολυπλοκότητά της.

Η Αυστρία με αφορμή τη συμπλήρωση προ διετίας των 150 χρόνων από τη γέννηση του πρωτοπόρου εικαστικού του μοντερνισμού Γκούσταβ Κλιμτ, παρουσιάζει έκθεση για το εικαστικό στίγμα του βιεννέζου καλλιτέχνη, ενώ η Ελβετία παρουσιάζει φωτογραφικά έργα από το αρχείο του γνωστού στην Ελλάδα Ελβετού φωτογράφου Φρεντ Μποϊσονά (1858-1946) με θέμα τον Όλυμπο.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σε σειρά χώρων του νομού (το αρχαίο θέατρο του Δίου, το κάστρο του Πλαταμώνα, το Αγιονέρι του αρχαιολογικού πάρκου του Δίου, το Κέντρο των Μεσογειακών Ψηφιδωτών, το Βυζαντινό ναό της Παναγίας στην Κονταριώτισσα, τα δημοτικά ανοιχτά θέατρα της Κατερίνης και του Κολινδρού).

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ που περιλαμβάνονται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, αρχαιολογικές ομιλίες, κινηματογραφικές προβολές κ.α., συνεχίζονται την Κυριακή 6 Ιουλίου στις 21:30 με την παράσταση του έργου του Σοφοκλή “Φιλοκτήτης” (παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας) σε σκηνοθεσία Φιλίπογλου με τους: Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Mιχαήλ Μαρμαρινό, Αιμίλιο Χειλάκη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 30 Αυγούστου. 
seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου