Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η έκθεση φωτογραφίας «Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: "ένας άγνωστος θησαυρός" στον Άγιο Αθανάσιο του Δήμου Χαλκηδόνος

Ο Άγιος Αθανάσιος του Δήμου Χαλκηδόνος είναι ο επόμενος σταθμός της έκθεσης φωτογραφίας «Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: "ένας άγνωστος θησαυρός" που ήδη έχει ταξιδέψει σε επτά πόλεις ή χωριά, μεταφέροντας εντυπωσιακές εικόνες από το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.


Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Αθανασίου την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου. Διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία – Αλιάκμονα, το Δήμο Χαλκηδόνος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αθανασίου.

Η φωτογραφική αυτή έκθεση είναι το «προϊόν» διαγωνισμού φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το 2008, στον οποίον συμμετείχαν 63 φωτογράφοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τα καλύτερα έργα συγκεντρώθηκαν σε φωτογραφικό λεύκωμα, ενώ έχουν ήδη παρουσιαστεί σε εκθέσεις φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κατερίνη, την Αθήνα, καθώς και στους οικισμούς που γειτονεύουν με το Εθνικό Πάρκο.

Οι πρωταγωνιστές των εικόνων είναι τα εντυπωσιακά φοινικόπτερα, οι πελεκάνοι και οι ερωδιοί, τα μικρά και μεγαλύτερα ζώα, αλλά και τα τοπία του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

1 σχόλιο: