Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Μπουτάρης: Απόστολε σοβαρέψου - Τζιτζικώστας: Γιάννη μου ειμαι πολύ σοβαρός. Μακάρι να ήσουν και συ!

Ακόμη μια φραστική αντιπαράθεση είχαν Γιάννης Μπουτάρης και Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή την πρόσκληση από την Περιφέρεια εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στην παραλιακή Λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Τζιτζικώστας είχε ξεκαθαρίσει σε προηγούμενες δηλώσεις του ότι είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να προσκαλέσει εκπρόσωπο όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει ότι σκέφτεται να μη πάει στην παρέλαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Εχθές οι δύο άντρες συνομίλησαν στον «αέρα» του Extra 3 Thessaloniki και στο Αποκαλυπτικό Δελτίο με τον Άκη Παυλόπουλο. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να προσκαλέσει εκπρόσωπο της ΧΑ και τόνισε ότι δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας. «Δε κάνω μαθήματα δημοκρατίας σε κανένα» απάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης. Σχολίασε δε την ανακοίνωση του κ. Τζιτζικώστα, στην οποία αναφέρεται ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι ο δήμαρχος προτιμά άλλου είδους παρελάσεις, τις οποίες υποστηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο». «Όταν λες για το Gay pride είναι σαν να συγχέεις πορτοκάλια με φύλλα. Γιατί τους καλείς και προσβάλλεις το κοινό αίσθημα; Εγώ είπα θα πάω στη παρέλαση, θα παραπονεθώ στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα φύγω» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

"Ο ίδιος ο Πρόεδρος της δημοκρατίας κάλεσε τον κ. Μιχαλολιάκο κατά την περίοδο των εντολών" ανταπάντησε ο Περιφερειάρχης.

"Τότε δεν είχε χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση η ΧΑ. Τις κουμπάρες θα παίζουμε; Σοβαρέψουν λίγο Απόστολε" αποκρίθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης.

"Γιάννη μου είμαι πολύ σοβαρός. Μακάρι να ήσουν και συ" είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε και στη χορηγία που έλαβε η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», την οποία έχει ιδρύσει ο Γιάννης Μπουτάρης, από τη Χρυσή Αυγή. «Ειμαι διαχειριστής της οργάνωσης, άλλα δεν έχω καθημερινή επαφή. Όταν το αντιλήφθηκα τα επεστρεψα» σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο πολιτικών αντρών ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος ρώτησε τον κ. Μπουτάρη για ποιο λόγο η οργάνωση Aρκτούρος έλαβε το 2009 χορηγία από τη SIEMENS ύψους 17.000 ευρώ.O δήμαρχος απάντησε οτι δέχτηκε τα χρήματα στο πλαίσιο των προγραμμάτων χορηγιών που υλοποιούσε η Siemens εκείνη την περίοδο, η οποία και προμήθευε τον αρκτούρο με κολάρα για τις αρκούδες. 
Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου