Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Το Δήμο Χαλκηδόνος επισκέφθηκε ο Γ. Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Βούτσινος

Στον Δήμο Χαλκηδόνος βρέθηκε  την Τετάρτη  25/4 ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Βούτσινος. Ο κ. Βούτσινος συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας επισκέφτηκε το πρωί το ΣΑΕΚ, το ΕΠΑΛ και το ΕΚ Κουφαλίων όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, οι Διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των παραπάνω μονάδων.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης εργασίας όπου παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μ. Κωστοπούλου, Γ. Παπαχρηστούδης και Διαμαντής Διαμαντής ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στο αίτημα του Δήμου για την ίδρυση campus τεχνικής εκπαίδευσης - Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Κ.) στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζονται οι σχετικές εκπαιδευτικές δομές τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας του καθώς θα εξυπηρετεί εκατοντάδες σπουδαστές ακόμη και όμορων Δήμων.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και καλύπτονται πλήρως και όλα τα υπόλοιπα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος, ώστε να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Κ.), το οποίο θα εξελιχθεί σε ένα πρότυπο Κ.Ε.Ε.Κ., που θα αποτελέσει πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή και κέντρο ενίσχυσης της απασχόλησης των νέων», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσινος εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις κτιριακές υποδομές τονίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής αλλά και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ίδρυση του Κ.Ε.Ε.Κ. Ο κ. Βούτσινος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στον Δήμο Χαλκηδόνος περνώντας και από το ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου, όπου συναντήθηκε με τη διεύθυνση του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου