Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Μεγάλη καταστροφή στο κολυμβητήριο του δήμου Χαλκηδόνος

Μεγάλη καταστροφή στο κολυμβητήριο Κουφαλίων, στον δήμο Χαλκηδόνος προκάλεσαν άγνωστοι, οι οποίοι στην κυριολεξία αποξήλωσαν όλη την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ενώ προκάλεσαν και σημαντικές φθορές σε όλο τον χώρο.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό σήμερα από υπαλλήλους του δήμου Χαλκηδόνος. Οι δράστες μπήκαν μέσα το Σαββατοκύριακο στο κολυμβητήριο, το οποίο δεν λειτουργεί τους χειμερινούς μήνες, και έκλεψαν όλα τα καλώδια τόσο από τον εξωτερικό όσο και από τον εσωτερικό χώρο, έσπασαν πόρτες, κουφώματα ακόμα και τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, προκειμένου να πάρουν κομμάτια χαλκού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαλκηδόνος Σταύρο Αναγνωστόπουλο, με μια πρώτη εκτίμηση η ζημιά ανέρχεται περίπου στις 40.000 ευρώ. «Τα κυκλώματα αυτά έχουν ρημάξει τον τόπο. Προκαλούν πολύ σοβαρές ζημιές ενώ είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να τις αποκαταστήσουμε», ανέφερε στη Voria.gr ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού αναμένεται να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές και να καταθέσει μήνυση κατ΄ αγνώστων.

Το κολυμβητήριο αυτό το διάστημα δεν λειτουργούσε, αλλά εντός του επόμενου διαστήματος, επρόκειτο να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης για να επαναλειτουργήσει την άνοιξη. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό που σημειώνεται στον δήμο Χαλκηδόνος. Αντίστοιχο είχε σημειωθεί πριν από λίγες εβδομάδες στο γυμναστήριο της Γέφυρας, όπου και πάλι άγνωστοι είχαν κλέψει δύο φορές τα καλώδια. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στο παρελθόν είχαν κλαπέι καλώδια από αντλιοστάσιο με αποτέλεσμα να μείνει οικισμός χωρίς νερό, για δύο μέρες.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Η Αστυνομία πρέπει να αντιμετωπίσει αυτά τα κυκλώματα. Δεν είναι φαινόμενο μόνο στον δικό μας δήμο. Είναι μάστιγα. Θέλει οργανωμένο έλεγχο», επισημαίνει ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Πηγή: www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου