Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Δήμος Χαλκηδόνος: Ισολογισμός 2021 Του Γεώργιου Ι. Γιαννάκη

Του Γεώργιου Ι. Γιαννάκη 
Οικονομολόγος – Λογιστής 

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκηδόνος πραγματοποιήθηκε προχθές, 20/09/2022, με μοναδικό θέμα την Έγκριση του Ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων χρήσης, έτους 2021, του Δήμου.


❗️Μερικές σημαντικές επισημάνσεις που αν μη τι άλλο δεν δείχνουν βελτίωση της ‘εικόνας’ του Δήμου σε σχέση με τη χρήση του 2020 και οι οποίες σημειώθηκαν και στην Έκθεση Ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών είναι οι παρακάτω:

▪️Υπάρχει αύξηση του μισθολογικού κόστους για τους υπαλλήλους του Δήμου κατά 500.000 €, κάτι που σημαίνει ότι έχουν γίνει προσλήψεις επιπλέον προσωπικού.

▪️Ο διαχειριστικός έλεγχος εντόπισε περιπτώσεις κατά τις οποίες για όμοιες υπηρεσίες οι αναθέσεις έγιναν σε διαφορετικούς προμηθευτές με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, χωρίς τη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού!

Συμπέρασμα του ελέγχου είναι, επίσης, το γεγονός ότι:

▪️Ο Δήμος αδυνατεί να βελτιώσει την εισπραξιμότητα των απαιτήσεών του, λόγω 

❗️υποστελέχωσης του Τμήματος Εσόδων (σσ αύξηση προσωπικού υπάρχει, όπως είδαμε παραπάνω, προφανώς, όμως, δεν υπάρχει σχέδιο και πρόγραμμα ώστε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες βάσει των αναγκών τους), 

❗️αδυναμίας λειτουργίας του συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου και 

❗️της ανεπαρκούς επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων του Δήμου ! 

Σε ένα Δήμο που για τη Διοίκησή του όλα βαίνουν καλώς, προφανώς, τα παραπάνω αποτελούν ‘ψιλά γράμματα’. Ευτυχώς, όμως, δεν ισχύει το ίδιο για όλους μας.

Οι Δημότες πρέπει να ενημερώνονται για όλα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου