Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Εφήβων: "Χάλκινη" η Ευαγγελία Φράγκου με καταγωγή από τη Χαλκηδόνα

Μεγάλη κούρσα στο σκιφ νεανίδων για την  Ευαγγελία Φράγκου . 

Το πιο γλυκό φινάλε επιφύλασσε στην Ελλάδα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι της μέρας της Παναγίας. Στον τελευταίο (από τους έξι συνολικά) για τα γαλανόλευκα κουπιά τελικό ήρθε το μετάλλιο χάρις την σπουδαία εμφάνιση της Ευαγγελίας Φράγκου (το γένος Μουμτζή) στη μεγάλη κούρσα του σκιφ νεανίδων.


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που τερμάτισε σε 7:57.53 έχασε μάλιστα για ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου το ασημένιο μετάλλιο από την Ιταλίδα αντίπαλό της, που τερμάτισε σε 7:57.37 ενώ απείχε μόλις δυο δευτερόλεπτα από την Ελβετίδα που κέρδισε το χρυσό σε 7:55.02.

Συγχαρητήρια στην Ευαγγελία όπως και στα υπόλοιπα πέντε πληρώματα που είχαν συμμετοχή στους τελικούς το παγκοσμίου πρωταθλήματος και συγκεκριμένα:

Στις Στυλιανη Νάτσιουλα- Κατερινα Γκόγκου που τερμάτισαν 5ες στο διπλό σκιφ νεανίδων με χρόνο 7:19.95.

Στη τετράκωπο των εφήβων με τους Παναγιώτη Αδάμ -Γιώργο Παπαδόπουλο-Ανδρέα Καρετσο-Σπύρο Γεωργίου που επίσης τερμάτισε 5η στο τελικό σημειώνοντας χρόνο 6:14.27.

Στο διπλό σκιφ εφήβων και τους Ανδρέα Αθανασιαδη-Καούδη και Κωνσταντινο Χρήστου που πήραν την 6η θέση με χρόνο 6:39.45.

Στη τετράκωπο των νεανίδων με τις Παρθένα Παπατέρπου-Ελένη Χαραλαμπιδου-Ιωάννα Ασβεστα- Ελισαβετ Ηρα Αργυράκη που τερμάτισαν στην 6η θέση με 7:05.60

Όπως και τους Χρήστο Μαργαρίτογλου και Απόστολο Λυκομητρο που πήραν επίσης την 6η θέση στη δίκωπο των εφήβων με 6:57.97.

Τέλος, στο μικρό τελικό του σκιφ εφήβων ο Ιάσονας Εξάρχου κατέλαβε την 3η θέση με χρόνο 7:07.67 και την 10η συνολικά. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές , τις αθλήτριες και τους προπονητές για τις σπουδαίες εμφανίσεις κι επιτυχίες τους στοπ Παγκόσμιο πρωτάθλημα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου