Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

“Νέες επεκτάσεις του Φυσικού Αερίου στο Δήμο Χαλκηδόνος”

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος μεταξύ της διοίκησης του Δήμου και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, έγινε ενημέρωση για τα νέα επενδυτικά σχέδια και τις νέες επεκτάσεις του δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την έκταση του Δήμου Χαλκηδόνος.

Αναλυτικότερα παρακάτω σας αναδημοσιεύουμε το σχετικό δελτίο τύπου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Η μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία στη Βόρεια Ελλάδα ΜΕΒΓΑΛ στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μπακούρας Λεωνίδας και στελέχη της Εταιρείας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας «ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε», στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, όπου τους υποδέχθηκε η Αντιπρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, κ. Μαρία Χατζάκου με τους συνεργάτες της.


Η μονάδα παραγωγής της ΜΕΒΓΑΛ συνδυάζει επιτυχώς τη σύγχρονη τεχνολογία με την παράδοση, καθώς έχει 70 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βιομηχανία γάλακτος στη Βόρεια Ελλάδα που απασχολεί 620 άτομα, διαθέτει χιλιάδες σημεία πώλησης στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης υπεγράφη η Σύμβαση Σύνδεσης του εργοστασίου με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Αρχικά η έναρξη τροφοδοσίας των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας με φυσικό αέριο προβλέπεται για τον Απρίλιο του 2020, με την οποία θα καλύπτεται σημαντικό μέρος των ημερήσιων αναγκών της παραγωγικής δραστηριότητας, ενώ προοδευτικά θα ικανοποιηθεί πλήρως το σύνολο των απαιτήσεών της που ανέρχονται σε ~3.000.000 Nm3 ετησίως. Στην Ευρώπη τα στοιχεία από τη διάρθρωση της κατανάλωσης ενέργειας από την βιομηχανία τροφίμων καταδεικνύουν την μεγάλη προτίμηση στην χρήση του Φυσικού Αερίου στην αλυσίδα παραγωγής τους. Το υψηλό ποσοστό χρήσης του συγκεκριμένου ενεργειακού πόρου από τις βιομηχανίες τροφίμων, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ανθρακικού τους αποτυπώματος αλλά και της συνολικής ενεργειακής τους έντασης.

Ο κ. Μπακούρας, τόνισε ότι η περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου ειδικά για βιομηχανική χρήση, συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου της χώρας για τη μείωση των ρύπων κατά 55% έως το 2030, όπως προβλέπει το νέο ΕΣΕΚ.

Από την πλευρά της η κ. Χατζάκου, εξέφρασε την έντονη ικανοποίηση της για τη σύνδεση του εργοστασίου με το δίκτυο καθώς υπήρξε αναμονή πολλών ετών. Επίσης, αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση που επιφέρει η χρήση του φυσικού αερίου, καθιστώντας τη βιομηχανία πιο ανταγωνιστική και πιο ευέλικτη στις συνθήκες της αγοράς και συμβάλλει στον περιορισμό του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία αυτή αφού θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη σε οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, όχι μόνο για τη βιομηχανία αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Επενδύσεις και πορεία έργου στα Κουφάλια (Δήμος Χαλκηδόνος) Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα και των στελεχών της με το Δήμαρχο Χαλκηδόνος, κ. Σταύρο Αναγνωστόπουλο και την Αντιδήμαρχο Διοικητικού - Οικονομικού, Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας, κ. Μαρία Κωστοπούλου.

Κατά τη διάρκεια αυτής, ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε για την πορεία του έργου τροφοδότησης του δικτύου διανομής στην περιοχή όπως και για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται συνολικές επενδύσεις ~ 1,5 εκ. € μέχρι το 2023 για την κατασκευή δικτύου και για νέες συνδέσεις στο δήμο. Ανέφερε παράλληλα ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση, αφού έχουν κατατεθεί πάνω από 1000 αιτήσεις σύνδεσης, ενώ έως το τέλος του 2023 το 50% του πληθυσμού της περιοχής να χρησιμοποιεί φυσικό αέριο. Επίσης, εκ μέρους του Δήμου, αναμένεται η μετατροπή των εσωτερικών εγκαταστάσεων 10 Δημοτικών Κτιρίων της πόλης για την ενεργοποίησή τους, καθώς η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει ήδη τοποθετήσει τους μετρητές.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος αφού ενημερώθηκε για την πορεία της διείσδυσης του φυσικού αερίου στο δήμο εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον των δημοτών για τη μετάβασή τους προς τη χρήση του. Αναγνώρισε επίσης, την εξαιρετική συνεργασία που διατηρεί η δημοτική αρχή διαχρονικά με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναλαμβάνει η Εταιρεία στηρίζοντας το έργο του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου