Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Δώρα Αυγέρη Υπ. Βουλευτής Β΄Θεσ/νίκης: «Η κάλπη της 7ης Ιουλίου κυοφορεί ανατροπή»

Για το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη της μεσαίας τάξης, τα μηνύματα που λαμβάνει η ίδια από τους πολίτες, την «απειλή» Μητσοτάκη για εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και το καταστροφικό πρόγραμμα της Ν.Δ. για τη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους, μίλησε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον 102fm του Ρ.Σ.Μ. της ΕΡΤ3 και τους δημοσιογράφους Κατερίνα Ρενιέρη και Βασίλη Πεκλάρη.

«Είναι απαίτηση των καιρών πια να συστρατευτούν όλοι με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, για όσα φαίνονται ή κρύβονται από τον Κ. Μητσοτάκη σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός, για το πώς θα προγραφεί η ζωή μας, η ζωή της μεσαίας τάξης, των ανθρώπων της εργασίας, των μισθωτών, των συνταξιούχων, των δημοσίων υπαλλήλων».

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα Μητσοτάκη-ΝΔ και τις "εκπλήξεις" για την μεσαία τάξη, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Ο Μητσοτάκης λέει τα πράματα με το όνομά τους. Λέει ότι θα ιδιωτικοποιήσει την επικουρική και ετοιμάζει πλιάτσικο στα Ταμεία...Ποιος απεργάζεται το σχέδιο για τις επικουρικές; ‘Ήταν ένας πρώην στέλεχος τράπεζας, ο οποίος ξαφνικά έγινε δημοσιογράφος, αποστολή του ήταν να κατηγορεί όλη μέρα και να λοιδορεί τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι ανάμεσα σε αυτή την ομάδα, η οποία συσκέπτεται καθημερινά και συστηματικά για το τι θα γίνει με το επικουρικό».

Ερωτηθείσα σχετικά με το ζήτημα της «αυτοδυναμίας», όπως το θέτει η Ν.Δ, απάντησε: «Είδαμε οι αυτοδυναμίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που οδήγησαν τη χώρα: Στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, γιατί περί αυτού επρόκειτο όλο αυτό το χρονικό διάστημα των μνημονίων. Άρα δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μας πείσει, σε τι θα χρησιμοποιήσει και για ποιον λόγο αυτή την ‘’αυτοδυναμία’’, για την οποία παλεύει τόσο πολύ και απειλεί ότι θα μας πάει σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο».

Σε ερώτημα σχετικά με το εάν ανατρέπεται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τόνισε ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είχαν νόημα οι εκλογές της 7ης Ιουλίου. Όπως εξήγησε, «στις εκλογές του Μαΐου ήταν τελείως διαφορετικό το επίδικο. Οι εθνικές εκλογές είναι κάτι το τελείως ξεχωριστό. Ο κόσμος έχει καταλάβει τι έγινε στην τετραετία. Έστειλε το μήνυμά του το οποίο είναι ότι θέλει καλύτερο τον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντάς του μία δεύτερη ευκαιρία. Από τον φόβο της έλευσης του Μητσοτάκη, έχουμε πλέον περάσει στην προσδοκία των ανθρώπων της εργασίας, των συνταξιούχων, ότι η κάλπη της 7ης Ιουλίου θα κυοφορεί την ανατροπή. Θα φέρει την ελπίδα ότι στη δεύτερη τετραετία θα γίνουν τα πράγματα που δεν πρόλαβε ο καιρός να τα φέρει».

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή της, κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες στις 7 Ιουλίου και «να μη δώσει λευκή επιταγή στη συντήρηση».

Θεοδώρα (Δώρα) Αυγέρη, υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ"-Προοδευτική Συμμαχίας Β΄Θεσσαλονίκης Συνέντευξη στον 102FM του Ρ.Σ.Μ της ΕΡΤ3 https://www.youtube.com/watch?v=qtgOafPVp74&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου