Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας "ΜΕΤΡΕΣ-ΣΩΖΟΥΠΟΛΗ": ομιλία του συγγραφέα & κοινωνιολόγου, Μιχάλη Χαραλαμπίδη στη Γέφυρα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας "ΜΕΤΡΕΣ-ΣΩΖΟΥΠΟΛΗ" σας προσκαλεί στην ομιλία του γνωστού συγγραφέα & κοινωνιολόγου, Μιχάλη Χαραλαμπίδη, με θέμα: "ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η Μακεδονία είναι Κέντρο όχι Μαχαλάς" το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 19.00 μ.μ. στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέφυρας. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λίγα λόγια για τον ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.
Είναι διακεκριμένος συγγραφέας και κοινωνιολόγος. Ασχολήθηκε ενεργά με την Πολιτική από τα χρόνια της νιότης του.


Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην κοινωνιολογία. Την περίοδο της Χούντας διέφυγε διωκόμενος στην Ιταλία, όπου ασχολήθηκε ενεργά με το ΠΑΚ.

Το 1974 εμπνεύστηκε και συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε για χρόνια πολύτιμος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά δεν θέλησε ποτέ να καθίσει σε Βουλευτικά έδρανα ή Υπουργικές καρέκλες.

Διαφώνησε με το κόμμα του και αποχώρησε το 1999, ιδρύοντας τον κομματικό σχηματισμό «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση», με την οποία μετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2000.

Με τις ομιλίες του ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει αναδείξει το θέμα του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και των διαφόρων πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων. Το 1994, η Βουλή των Ελλήνων, υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Το πλούσιο συγγραφικό του έργο αποτελεί μια ολοκληρωμένη πολιτική, κοινωνική και οικονομική πρόταση για την αναθεώρηση και μετεξέλιξη του Κράτους.

Συνολικά, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης συνέγραψε 28 βιβλία, με κυριότερα τα:
• Από το ΠΑΣΟΚ στο ΚΚΑΣΟΡ
• Αγροφιλία
• Ελληνική ποιότητα και ανάπτυξη
• Το Ποντιακό ζήτημα σήμερα

Ο λόγος του διαδίδεται και διαδικτυακά, μέσω του ιστολογίου polis-agora.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου