Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Εννιά συλλήψεις από της Υπηρεσίες της Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για κλοπές το τελευταίο 24ωρο

συλλήψεις Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχουμένων περιπολιών καθώς και αστυνομικών ερευνών, που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο, συνελήφθησαν συνολικά εννιά άτομα για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, ενώ εξιχνιάσθηκαν επιπλέον τέσσερις υποθέσεις κλοπών και ληστειών.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν:

Δύο ομογενείς, ηλικίας 23 και 18 ετών, διότι βραδινές ώρες χθες, αφαίρεσαν από αποθήκη στην περιοχή της Νεάπολης, έναν ανοξείδωτο πάγκο κουζίνας. Επιπλέον, στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

40χρονος, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, τη νόμιμη κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων, ο 40χρονος, αφαίρεσε τα ανωτέρω αντικείμενα, από αυτοκίνητο που διέρρηξε στην περιοχή των Αμπελοκήπων, βραδινές ώρες της 06-04-2016. Επίσης, στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

37χρονη, διότι μεσημβρινές ώρες της 06-04-2016, αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Αμπελοκήπων διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας 210 ευρώ.

Τρεις γυναίκες, ηλικίας από 20 έως 24 ετών, οι οποίες μεσημβρινές ώρες χθες, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν είσοδο διαμερίσματος 3ου ορόφου στην περιοχή Χαριλάου.

32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και νεαρός ομοεθνής του, διότι πρωινές ώρες της 06-04-2016, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν είδη ένδυσης και σίδερα από προαύλιο χώρο συλλόγου στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Επίσης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Δεκέμβριο του 2015, αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από την περιοχή του Ευόσμου, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε στην περιοχή της Ευκαρπίας.

Ακόμη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχημάτισαν δικογραφία για ληστεία, σε βάρος 27χρονου, διότι αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, αφαίρεσαν από οικία στο κέντρο της πόλης, στην οποία διέμενε 86χρονος, χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας σχημάτισαν δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 32χρονου, διότι πρώτες πρωινές ώρες της 23-03-2016, εισήλθε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, απ' όπου αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, χρηματικό ποσό και τα κλειδιά της οικίας.

Τέλος, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, περίπτωση ληστείας σε πρατήριο άρτου, που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2007 και για την οποία ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών, 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μαζί με έτερο συνεργό του, αφαίρεσαν με την απειλή χρήσης μαχαιριού, χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 
Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου