Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Την Κυριακή 14 Απριλίου καθαρίζουμε... το παραποτάμιο δάσος του Αξιού στα Κουφάλια!

Το ραντεβού είναι στις 10 το πρωί, στο τέλος του ποδηλατόδρομου Κουφαλίων, και από κει θα καθαρίσουμε όλη την παραποτάμια περιοχή ως τη γέφυρα του Προχώματος.

Το ποτάμι είναι πολύ όμορφο στο σημείο αυτό και, καθώς θα βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, η βλάστηση θα είναι στην καλύτερή της στιγμή.
Μικρά μονοπάτια οδηγούν ως τις όχθες του ποταμού όπου μπορούμε να απολαύσουμε τη ροή του ποταμού, κάτω από τα πλατάνια, άγριες ιτιές και τις λεύκες. Στις φυλωσιές των δέντρων ή στις όχθες του ποταμού είναι πολύ πιθανό να δούμε διάφορα είδη ερωδιών (νυχτοκόρακες, λευκοτσικνιάδες, σταχτοτσικνιάδες), αλλά και κορμοράνους και λαγγόνες.

Στις όχθες συγκεντρώνονται όμως και πολλά σκουπίδια, που είτε τα πετάνε περαστικοί και ψαράδες, είτε τα κατεβάζει το ποτάμι από βορειότερα. Στόχος είναι την Κυριακή να σχηματίσουμε μια «δυνατή» ομάδα και να αλλάξουμε την όψη του ποταμού!

Συμμετοχή στον καθαρισμό έχουν δηλώσει η Περιβαλλοντική Ομάδα Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο Σύλλογος Δρομέων Πεζοπόρων Κουφαλίων, η Πολιτιστική Γέφυρα, η Δράση για την Άγρια Ζωή, το Παρατητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη, καθώς και η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης.

Η δράση αυτής της Κυριακής είναι ενταγμένη στην εθελοντική εκστρατεία καθαρισμών Lets do it Greece!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου