Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Σε ιδιώτες η αποκομιδή των απορριμμάτων, αποφάσισε ο δήμος Χαλκηδόνας

Σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο της αποκομιδής απορριμμάτων και της μεταφοράς τους στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης θα προχωρήσει ο δήμος Χαλκηδόνας, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2011, ενώ εγκρίθηκε πίστωση ύψους 442.395 ευρώ.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνας, Παναγιώτης Δαϊκούδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο δήμος οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση γιατί ο εξοπλισμός για την αποκομιδή των απορριμμάτων που είχε στην διάθεση του ήταν απαρχαιωμένος και συχνά τα οχήματα παροπλίζονταν λόγω μηχανικών βλαβών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ένα από τα απορριμματοφόρα ήταν τόσο παλιό που δεν μπορούσε να διανύσει τα 75 χιλιόμετρα μέχρι τον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης και εναπόθετε τα σκουπίδια σε παράνομες χωματερές. Ο κ. Δαϊκούδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο από τις αρχές του 2012 οπότε και λήγει η σύμβαση με τον ιδιώτη, ο δήμος να προχωρήσει σε αποκομιδή με δικά του μέσα.
Επίσης, ο δήμος προχώρησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, επικαλούμενος έλλειψη προσωπικού και τη λήξη της μίσθωσης οχημάτων στην απευθείας ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες Κουφαλίων και Αγίου Αθανασίου στην εταιρία «Ελληνική Ανακύκλωση ΑΕΒΕ». Η σύμβαση αφορά το διάστημα από 16 Αυγούστου έως 15 Οκτωβρίου και εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 152.550 ευρώ.
Εξάλλου, αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του δήμου Λαγκαδά να προκηρύξει τον Σεπτέμβριο διαγωνισμό για την ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτη. Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ με ανακοίνωση της κάλεσε τον δήμαρχο Λαγκαδά να ανακαλέσει και προσθέτει ότι η επιλογή αυτή έχει στόχο την υπηρέτηση των επιχειρηματικών -εργολαβικών συμφερόντων και την κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Αναστασιάδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για την καθαριότητα στον δήμο και υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες, αναγκάζονται να κάνουν αποκομιδή. «Αν μου φέρουν 100 μόνιμους υπαλλήλους θα σταματήσω τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: agelioforos.gr

3 σχόλια:

 1. 400 και 000 ευρω θα δοθουν για μια εταιρια
  που θα μαζευει τα σκουπιδια,ΓΙΑ 4,5ΜΗΝΕΣ!
  Δηλαδη,100.000 το μηνα.Μ'αυτα τα λεφτα Κ.δημαρχε
  αγοραζεις αυτοκινητα,καινουργια και οχι για 4.5
  μηνες!Για 10 χρονια.Οσο για το προσωπικο ναναι καλα οι συμβασιουχοι.450.000 ευρω,φορολογουμενων
  σε ιδιωτη!Δε μου μοιαζει και πολυ....σωστο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://apatevnes.blogspot.gr/

  πατήστε επάνω για να μάθετε περισσότερα.

  Εργασία σε σημείο εξαθλίωσης,ξεσκέπαστε τους, είναι απατεώνες.


  H ιδιωτική εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.Β.Ε ασχολείται με την αποκομιδή των σκουπιδιών στους δήμους, Χαλκηδόνα, Κουφάλια, και περιχώρων,του νομού Θεσσαλονίκης.
  Το περίεργο είναι πως με τόσες καταγγελίες που έχει φάει για πάρα πολλές παράβασής όπως π,χ, από το υγειονομικό από την
  επιθεώρηση εργασίας από την τροχαία κ.α πως επιτρέπουν και δεν τους έχουν πάρη ακόμη την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
  Οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι έξι και επτά μήνες, και όποιος τόλμησε να ζητήσει τα δεδουλευμένα τον απολύουν χωρίς να τον δώσουν μια.
  Έτσι μπαίνουν στην διαδικασία στο να πάρουν τα χρήματα τους με την νόμιμη οδό, αν τα πάρουν φυσικά, γιατί αφαιρούνται με πονηρό τρόπο υπερωρίες, άδειες, κ.τ.λ.
  Τα οχήματα τους κυκλοφορούν πολλά από αυτά με σοβαρές βλάβες χωρίς κτεο,ασφάλεια,βιβλία δρομολογίων,ταχογράφοι,βέβαια οι οδηγοί εργάζονται σε αυτές τις συνθήκες με τον φόβο της απόλυσις.
  Ξεφορτώνουν τα σκουπίδια στον προαύλιο χώρο, που τα φέρνουν από τα μέρη που κάνουν την αποκομιδή, και τα μεταφορτώνουν σε άλλα φορτηγά.
  Τα σκουπίδια παραμένουν ώρες εκτεθειμένα την μέρα, ακόμη και τα βράδια,με αποτέλεσμα να γεμίσει ο τόπος ποντίκια,δυσωδία, μικρόβια,και όλα τα επακόλουθα.
  Και όλα αυτά δίπλα σε κατοικημένες περιοχές.Στην προέκταση Παπάγου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
  Μάλιστα διέρρευσε ότι το έργο το πήρε παράνομα. .Απασχολεί αλλοδαπούς πολύ είναι παράνομη και χειρίζονται μηχανήματα μέσα στην μάντρα του,χωρείς τις προβλεπόμενες άδειες.
  Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να επέμβει άμεσα εισαγγελέας.
  Μπροστά στο κέρδος του χρήματος δεν υπολογίζουν τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εσυ φίλε επειδή ο Κωστούλας σε γ@..... για τα ψέματα που λες τον δυσφυμεις;;;; Δεν ντρέπεσαι ρε γαϊδούρι;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή