Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Σε απεργιακό κλοιό ολόκληρη η χώρα

Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αναμένεται στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, στην οποία καλούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, συνδικάτα και επιστημονικοί φορείς.

Στην απεργία συμμετέχουν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ, ΕΚΠΑ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν δημόσια νοσοκομεία, προνοιακές μονάδες, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ. Οι γιατροί θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία με βάση τις αποφάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ–ΕΟΠΥΥ) και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ). Κλειστά και τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.

Σε κλείσιμο των καταστημάτων τους θα προχωρήσουν επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ. Αρτοποιεία αναμένεται να μείνουν κλειστά, συμμετέχουν και οι Επαγγελματίες Πωλητές Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ). Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Στην απεργία συμμετέχει, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες, οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα. Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων(ΠΟΠΕΚ).

Το «παρών» στην απεργία θα δώσουν -μεταξύ άλλων- ΟΣΕΑΔΕ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, μηχανικοί και φοροτεχνικοί. Υπενθυμίζεται πως πέραν της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις, οι δικηγόροι συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους έως τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι έως την Παρασκευή.

Ακινητοποιημένα τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, καθώς και ακυρώσεις πτήσεων, ολοκληρώνουν το απεργιακό σκηνικό.
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου