Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας καταλληλότερος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεκινήσει. Πολλά είναι τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την αρχηγία. Το «σαμαρικό» μπλοκ είναι εμφανώς αποδυναμωμένο ενώ η ομάδα της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία θα στηρίξει πιθανότατα την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι απομονωμένη. Κυρίαρχο ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις θα παίξει η άποψη του Κώστα Καραμανλή. Ο νέος ένοικος της Συγγρού θα πρέπει να έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τον καθιστούν ισχυρό αντίπαλο του Αλέξη Τσίπρα. Κάπως έτσι το όνομα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας έρχεται στο προσκήνιο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι νέος, μετριοπαθής, μορφωμένος, τεχνοκράτης, διαθέτει ηγετική φυσιογνωμία, είναι ενωτικός, δεν έχει ψηφίσει μνημόνια και στην μέχρι τώρα πορεία του στην περιφέρεια απέδειξε ότι είναι αποτελεσματικός. Σε αυτούς που λένε ότι τον έφτιαξε το κόμμα και το όνομα του πατέρα του απάντησε με την θριαμβευτική του νίκη στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Τόλμησε να συγκρουστεί με τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας και να κερδίσει. Αφού η σύγκρουση δεν τον «σκότωσε» πολιτικά τον έκανε πιο δυνατό.

Από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς υπέβαλλε την παραίτησή του το τηλέφωνο του Απόστολου Τζιτζικώστα έχει πάρει φωτιά. Κομματικοί και μη φίλοι του του ζητούν να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της γαλάζιας παράταξης. Ο ίδιος κρατά κλειστά τα χαρτιά του δεδομένου ότι η καρέκλα του προέδρου του κόμματος και ενδεχόμενα η πρωθυπουργική καρέκλα αργότερα θα τον αναγκάσουν να λάβει αποφάσεις που θα δυσαρεστήσουν κομμάτι της κοινωνίας. Αντίθετα αν παραμείνει στην περιφέρεια έχει μόνο να κερδίσει.

Στενός συνεργάτης του περιφερειάρχη επιβεβαίωσε στο thestival.gr ότι αρκετοί πολιτικοί του «καραμανλικού» μπλοκ επικοινώνησαν με τον Τζιτζικώστα και του ζήτησαν να προχωρήσει το θέμα της υποψηφιότητας.

«Οι καρέκλες δεν είναι αυτοσκοπός για τον Απόστολο. Το έχει αποδείξει. Όπως έχει αποδείξει ότι βάζει τη βούληση του κόσμου πάνω από τις κομματικές προσταγές. Αν ο κόσμος της κεντροδεξιάς του το ζητήσει τότε θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή και θα αναλάβει το τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας» σχολίασε ο συνεργάτης του περιφερειάρχη.
Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου