Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Επιστολή - έκκληση του δημάρχου Δέλτα για τη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου στον Γ. Σταθάκη

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη έστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, σχετικά με τις συνέπειες των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης. Με την επιστολή ρωτά τον υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί και ποια μέτρα να λάβει άμεσα προκειμένου να προστατευθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο Δήμο Δέλτα. Τις τελευταίες μέρες, κοντά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια οι επιχειρήσεις και αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξή τους, προστέθηκαν και άλλα με ρυθμό καταιγιστικό.

Τις ημέρες που ακολούθησαν την ανακοίνωση διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και λόγω των συνεπειών που αυτή η απόφαση είχε στον τομέα των συναλλαγών και της οικονομίας, πολλές επιχειρήσεις στη Σίνδο και στο Καλοχώρι έκλεισαν ή έθεσαν τους εργαζόμενους σε αναγκαστική άδεια μέχρι νεωτέρας ή προχώρησαν σε απολύσεις, ή αποφάσισαν λόγω της αστάθειας να "μετακομίσουν' στο εξωτερικό.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ραγδαία και το γεγονός αυτό θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας και τη μεγάλη αύξηση της ανεργίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε να μας ενημερώσετε σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε και ποια μέτρα θα λάβετε άμεσα προκειμένου να προστατευθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Μίμης Φωτόπουλος
Δήμαρχος Δέλτα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου