Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σκέψεις περί δημοψηφίσματος....

Του Τάσου Μάρκελου
Ο κυρίαρχος λαός έχει ήδη κληθεί να αποφασίσει μόνος την τύχη του σε μια κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας. Γιατί σε όλο το δυτικό, τον πολιτισμένο κόσμο η δημοκρατία κυριαρχεί! Η δημοκρατία που γεννήθηκε σε τούτο τον τόπο. 

Όπως κάθε λαός στη σύγχρονη μετά-διαφωτισμού Ευρώπη καθορίζει χρόνια τώρα τις τύχες του, έτσι και στο επικείμενο δημοψήφισμα η μαμά μου (παρ’ ολίγον απόφοιτος δημοτικού) θα πάρει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για να καθορίσει, πλήρως ενημερωμένη, οικονομολογικά και πολιτικά κατηρτισμένη και με βαθιά γνώση της γεωπολιτικής και των παιγνίων της, την πορεία της χώρας.

Θα κατεβάσει σε pdf τις προτάσεις των θεσμών, θα τις μελετήσει και θα αποφασίσει αν όντως δίνουν προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας στη χώρα μας. Το ίδιο βέβαια θα κάνουμε όλοι. Τα ΜΜΕ, όπως χρόνια κάνουν τώρα, αντικειμενικά θα μας εφοδιάσουν με πληροφορίες-κλειδιά για να αποκρυπτογραφήσουμε και τις τελευταίες ασάφειες των κειμένων.

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς τρισ-καλύτερα!!!

Ζούμε στην εποχή των μεγαλύτερων και κρισιμότερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων μετά το Β ΠΠ. Μάλιστα δε σχεδόν στο σύνολό τους είναι σε εξέλιξη στη γειτονιά μας!
Η δημοκρατία πέθανε μαζί με την αρχαία Αθήνα. Απλώς δανειζόμαστε το όνομα για ένα πολιτειακό μόρφωμα που έχει (ελάχιστα) κοινά στοιχεία με το πρωτότυπο.
Ζούμε στο παγκόσμιο χωριό. Τίποτα δεν γίνεται ανεξάρτητα και χωρίς να επηρεάζεται ή να επηρεάζει (πολλούς) άλλους «χώρους». «Χώροι» οι οποίοι ακόμα και θεσμικά έχουν λόγο για το «χωράφι» μας, πράγμα στο οποίο έχουμε χρόνια τώρα συμφωνήσει.
Στον κόσμο υπάρχει μία αγορά κι όχι αγορές!!
Όποιος μαζεύει πλούτο και κεφάλαια δεν είναι ηλίθιος να τα σκορπά, ούτε να χάσει την ευκαιρία να τα πολλαπλασιάζει.
Όταν ο πλούτος μαζεύεται σε λίγους, αυτοί είναι οι αγωνοθέτες και υπόλοιποι κοιτάζουν σαν χαζοί. Όμως ο τρόπος να τους έχεις ήσυχους στη γωνιά τους είναι να τους πείσεις ότι όχι μόνο δεν είναι χαζοί αλλά είναι και «κυρίαρχος λαός» που μπορεί να αγωνίζεται και να αλλάζει τη μοίρα του, έτσι ώστε να μην μπορεί να κατανοήσει το πρόβλημα και στοχευμένα να αντιδράσει.
Ζούμε στην εποχή που ο μαζεμένος πλούτος είναι τόσο μεγάλος που κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να κρύβεται πια. 
Ο περήφανος, ο αγωνιστικός, ο ατρόμητος λαός στην Ελλάδα ρήμαξε τα τελευταία τραπεζικά αποθέματα σε 48 ώρες αφού ανακοινώθηκε μια μεγαλειώδης δημοκρατική διαδικασία, ένα δημοψήφισμα.
Οι πιο ατρόμητοι των Ελλήνων (απ’ ευθείας απόγονοι του Εφιάλτη) είχαν τα προηγούμενα χρόνια στείλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό.
Δεν έχει ευθύνη μόνος ο τελευταίος της σκυταλοδρομίας, υπήρξαν κι άλλοι (χειρότεροι?) πριν.

Αυτή η χώρα είναι πολύ καλύτερη από αυτό που οι περισσότεροι από εμάς αξίζουμε!!!

Ο μοναδικός λόγος που είναι ανεξήγητα όρθια, είναι μια χούφτα άνθρωποι που δοξολογούν και παρακαλούν τον Πανάγαθο Θεό για αυτήν. 

Για χάρη αυτών των παιδιών Του αυτή η χώρα θα (ξανά)μεγαλουργήσει. Εύχομαι οι υπόλοιποι να είμαστε παράπλευρες ωφέλειες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου