Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Επιστολή του Γ. Γιαννάκη προς Δήμαρχο Χαλκηδόνος για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων: Ας δώσουμε ενεργό ρόλο λοιπόν στους νέους και την ευκαιρία να δυναμώσουν το Δήμο στον οποίο ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Από τον Γεώργιο Γιαννάκη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο Χαλκηδόνος :

Κουφάλια, 27/07/2020

Θέμα: «Σύσταση και λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στο Δήμο Χαλκηδόνος»

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να αναδείξω ένα ζήτημα που ενδιαφέρει μάλιστα αρκετούς νέους ανθρώπους του Δήμου μας και αυτό είναι η σύσταση και λειτουργία του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Σε συνέχεια ενός δικού μου άρθρου στον τοπικό Τύπο από τις 15/03/2019 με τίτλο: ‘Η συμμετοχή των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση’, στο οποίο παρότρυνα τους νέους να αποκτήσουν το θάρρος της έκφρασης της γνώμης τους, να αναλάβουν ενεργό ρόλο στα δρώμενα της κοινωνίας που ζουν αναδεικνύοντας προβλήματα και καταθέτοντας προτάσεις για την επίλυσή τους, αλλά και με αφορμή το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε και δική σας προεκλογική δέσμευση, επανέρχομαι με την παρακάτω πρόταση.

Πιστεύω ότι έχει έρθει ο καιρός, μετά τη πάροδο μάλιστα ενός έτους από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας χωρίς να έχει σημειωθεί κάποια ενέργεια από μέρους σας μέχρι στιγμής, να ξεκινήσει ένας θεσμικός διάλογος για την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στο Δήμο μας.

Ενός Συμβουλίου που θα στοχεύει:
  • Στην ενίσχυση του παραγωγικού διαλόγου και της κριτικής σκέψης.
  • Στην εξοικείωση των νέων με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.
  • Στη συμβολή του στη διαμόρφωση του τοπικού στρατηγικού σχεδίου για τη νέα γενιά.
  • Στην οργάνωση και την υποστήριξη δράσεων που αφορούν σημαντικούς τομείς της κοινωνικής ζωής του Δήμου.
Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες χρειάζεται να γίνουν πεδίο δραστηριότητας των νέων ανθρώπων, ώστε με τις αντιλήψεις και τις ιδέες τους, που περιλαμβάνουν το όραμα και την ελπίδα για το μέλλον του τόπου, να αποτελέσουν το στρατηγικό πλεονέκτημα στη μάχη για μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία θα έχει στο επίκεντρό της τους πολίτες και την κοινωνία στο σύνολό της.

Ας δώσουμε ενεργό ρόλο λοιπόν στους νέους και την ευκαιρία να δυναμώσουν το Δήμο στον οποίο ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Ευελπιστώντας σε άμεσες ενέργειες από μέρους σας σάς δηλώνω ότι προσωπικά θα σταθώ αρωγός στη προσπάθειά σας αυτή.
Με τιμή,

Γεώργιος Ιωαν. Γιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου