Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

"Ενεργοί Δημότες Χαλκηδόνος": Προτάσεις για τα έκτακτα μετρά για τον κορονοϊό

Από την δημοτική παράταξη "Ενεργοί Δημότες Χαλκηδόνος" λάβαμε και δημοσιευθούμε το παρακάτω επιστολή με προτάσεις για τα έκτακτα μετρά για τον κορονοϊό προς τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

Αναμφίβολα ο Δήμος μας δοκιμάζεται όπως και όλη η πατρίδα από την παγκόσμια πανδημία του κορωναϊού SARS-CoV-2 και την ασθένεια που προκαλεί COVID-19.

Σε αυτή την πανδημία ο δήμος μας οφείλει να οχυρωθεί και να οπλιστεί έγκαιρα για να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις κρίσεως που πιθανόν να προκύψουν τις προσεχείς ημέρες και πάντα βάση τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και των διεθνών ιατρικών πρωτοκόλλων.

Προτείνουμε λοιπόν να προχωρήσετε σε σειρά αποφάσεων και ενεργειών με σκοπό να προφυλάξουν, υπαλλήλους και δημότες - επισκέπτες στις υπηρεσίες του Δήμου, όπως:
  • Ολοκλήρωση των απολυμάνσεων και ψεκασμών σε όλα τα δημοτικά κτίρια, τα σχολεία, τα ΚΕΠ, τα ΚΑΠΗ, και πολλούς δημόσιους χώρους όπως στάδια, γραφεία ΔΕΥΑΧ, κοινοτικά κτίρια, κτίρια συλλόγων κλπ. 
  • Ο Δήμος σε συνεννόηση με Ιερείς των ενοριών του Δήμου να προχωρήσει και στην απολύμανση εκκλησιαστικών χώρων, ναών και πνευματικών κέντρων. 
  • Προμήθεια και εφοδιασμός με μέσα ατομικής προστασίας, μάσκες, αντισηπτικά, στολές για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου (με προτεραιότητα αυτών που έρχονται σε επαφή με τους δημότες). 
  • Εγκατάσταση γυάλινων προστατευτικών γκισέ για την αποτροπή επαφής με το κοινό και λήψη κάθε δυνατού μέτρου προστασίας. 
  • Η εξυπηρέτηση στις υπηρεσίες του Δήμου και στα ΚΕΠ να γίνεται χωρίς συνωστισμό ατομικά (ένας – ένας) και χωρίς συνάθροιση.
  • Οι ανταποκριτές Ο.Γ.Α. να εξυπηρετούν τους δημότες μόνο για θέματα που σχετίζονται με την ενεργοποίηση των βιβλιαρίων υγεία τους. 
  • Αξιοποίηση στο έπακρο των δημοτικών υπαλλήλων και ταχεία εκπαίδευσή τους ώστε να αναπληρώσουν τυχών ελλείψεις σε καίριες και υψηλής ανάγκης θέσεις όπως αυτές της ΔΕΥΑΧ και της τεχνικής υπηρεσίας (π.χ. Ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κλπ). 
  • Άμεση σύμβαση με τεχνικές εταιρίες για αναπλήρωση τεχνικών αναγκών αν και όποτε αυτές προκύψουν. 
  • Παράταση σε όλες τις προθεσμίες για καταβολή ανταποδοτικών ή άλλων τελών (ΔΕΥΑΧ κλπ) όπου υπάρχει υποχρέωση από δημότες και επαγγελματίες για αυτή την περίοδο. 
  • Το δημοτικό συμβούλιο, οι επιτροπές του Δήμου όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα να λειτουργήσουν με βάση τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών,χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η νομοθεσία και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως «κεκλισμένων των θυρών», ή «τηλεδιάσκεψης», με δυνατότητα online παρακολούθησης από τους δημότες και δυνατότητα παρέμβασης στο 10λεπτο του δημότη με ηλεκτρονικό μήνυμα. 
  • Προτροπή των δημοτών οι επισκέψεις στο δημοτικά κτίρια να είναι ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ και μόνο μετά από τηλεφωνικό ραντεβού. (Πολλές απ’ αυτές πιθανόν να διεκπεραιώνονται τηλεφωνικά, με e-mail ή ταχυδρομικά, όπως πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κλπ). 
  • Σφράγιση όλων των παιδικών χαρών. 
  • Τέλος σας προτείνουμε την συγκρότηση «Ειδικής επιτροπής Αντιμετώπισης θεμάτων σχετικών με την εμφάνιση του κοροναϊού COVID-19» προεδρεύοντος από εσάς και μέλη αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, ιατρούς και υπηρεσιακούς υπαλλήλους του δήμου. 
  • ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ» 
Με αίσθημα κοινωνικής και ατομικής ευθύνης ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ δεν μετακινούμαστε άσκοπα. Παραμένουμε υγιείς και δυνατοί! 

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ και ευχόμαστε όλοι να μην υπάρξει στο μέλλον. 

Η ζωή, η οικονομία του δήμου και της χώρας μας θα ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη περίοδο. Από αυτήν την κρίση ο δήμος, η χώρα μας θα επανέλθουν δυνατότεροι! 

Μηνάς Μηντζαρίδης 
Απόστολος Στεργιάδης 
Μαρία Βλαχάκη 
Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Χαλκηδόνος 
Ενεργοί Δημότες Χαλκηδόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου