Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Δήμος Χαλκηδόνος: Ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά του Κορονοϊού

Από το γραφείο Δημάρχου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου.

Τις κρίσιμες αυτές ημέρες για την πατρίδα μας, συνεχίζουμε ως Δήμος Χαλκηδόνος να εφαρμόζουμε πιστά όλες τις οδηγίες που εκδίδονται από τους αρμόδιους φορείς και να λαμβάνουμε όλα τα σχετικά μέτρα.

Έτσι και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν τα σχετικά μέτρα πρόληψης (διακοπή δραστηριοτήτων, επιμελής καθαριότητα, απολυμάνσεις κλπ.) σε διάφορους χώρους (Δημοτικά κτίρια, ΚΑΠΗ, Σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί, Γυμναστήρια κλπ.), παρότι δεν υπάρχει έως τώρα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην περιοχή μας.

Βέβαια δεν εφησυχάζουμε, είμαστε σε εγρήγορση, διατηρούμε την ψυχραιμία μας και δεν σταματάμε λεπτό να δείχνουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Είναι όμως και η ώρα της ατομικής ευθύνης για όλους μας, είναι η ώρα να πειθαρχήσουμε και να διαφυλάξουμε τους εαυτούς μας, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας και όλο το κοινωνικό σύνολο. 

Επομένως ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ και θα ξεπεράσουμε κι αυτόν τον σκόπελο.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Χαλκηδόνος, με βάση τις νέες οδηγίες, θα ισχύουν μέχρι νεωτέρας τα παρακάτω:
  • Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος πολιτών σε όλα τα δημοτικά κτίρια, παρά μόνον για την εξυπηρέτηση κατεπείγοντων περιστατικών και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τους προϊσταμένους των αντίστοιχων τμημάτων. 
  • Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλκηδόνος θα λειτουργούν κανονικά και θα παρέχουν πληροφορίες τηλεφωνικά. Θα δέχονται αιτήσεις και δικαιολογητικά πολιτών με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, fax, ταχυδρομείο κλπ. 
  • Τα ΚΕΠ θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, με ωράριο 7.30πμ έως 15.00μμ. Η προσέλευση των πολιτών θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης (ραντεβού), ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και ο συνωστισμός και να διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή τα αναγκαία αιτήματα των πολιτών. 
  • Η εξόφληση υποχρεώσεων προς τον Δήμο θα πραγματοποιείται μέσω τραπέζης ή ηλεκτρονικά.
  • Οι δηλώσεις αλλαγής τετραγωνικών για το ΤΑΠ θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, εκτός ειδικών περιπτώσεων που απαιτείται παρουσία στην υπηρεσία, οπότε και θα προηγείται τηλεφωνική συνεννόηση. Να σημειωθεί ότι για την παραπάνω διαδικασία έχει δοθεί παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2020.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας
Δημαρχείο Κουφάλια: Τηλ: 2391 330 101 - 102
Δημοτικό Κατάστημα Αγίου Αθανασίου: Τηλ: 2313 300 176-154
Δημοτικό Κατάστημα Χαλκηδόνος: Τηλ: 2391 330 205 - 212

Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών:
ΚΕΠ Κουφαλίων: 2313 337 420
ΚΕΠ Αγίου Αθανασίου: Τηλ: 2313 3050 33-34
ΚΕΠ Χαλκηδόνος: Τηλ: 2391 338 000

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης: 23910 21 113- 23708

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου