Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου στηρίζει τα Ελληνικά σχολεία της Βορείου Ηπείρου

Με το σύνθημα « Όταν η Ελληνική παιδεία είναι αγώνας, πρέπει όλοι να είμαστε εκεί» ξεκινά στις 10 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται 10 Φεβρουαρίου, η εκστρατεία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, με στόχο να ενισχυθούν τα παιδιά και η παιδεία και στα Ελληνικά σχολεία της Βορείου Ηπείρου, στον καθημερινό τους αγώνα για μάθηση ο οποίος γίνεται κάτω από αντίξοες εκπαιδευτικές και κτιριακές συνθήκες και σε χαμηλές θερμοκρασίες αφού τα σχολεία στερούνται μέχρι και της θέρμανσης.

Κάλεσμα για συστράτευση στην εκστρατεία συγκέντρωσης Γραφικής Ύλης και Σχολικών Ειδών, απηύθυνε στα 107 Σχολεία όλων των βαθμίδων, στους 18.000 μαθητές και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

« Με εντολή του Δημάρχου μας κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού ανταποκριθήκαμε άμεσα στην έκκληση της «Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 - 41», για κατεπείγουσα ενίσχυση των Σχολείων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜ) της Βορείου Ηπείρου με γραφική ύλη και σχολικά είδη. Ως εκπαιδευτικός γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα προβλήματα που δημιουργούν στην εκπαιδευτική διαδικασία οι βασικές και πολλές φορές οι τραγικές ελλείψεις των στοιχειωδών και απολύτως απαραίτητων εκπαιδευτικών υλικών και εργαλείων και στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές για αυτό και το πρώτο κάλεσμα το απευθύναμε στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του δήμου μας. Αλλά και επειδή ως Αντιδήμαρχος γνωρίζω εξ ίσου καλά και τα μεγάλα διαχρονικά και άλυτα προβλήματα από την έλλειψη σχολικής στέγης στο Δήμο μας, πιστεύω ότι και αυτή τη φορά όλοι μαζί θα εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και την στήριξη μας στα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου που θέλουν να μάθουν γράμματα από περίσσευμα της αγάπης μας, γιατί ο αγώνας για την παιδεία είναι ιερός » δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Σωτήρης Νικολαίδης, 

τονίζοντας ότι παράλληλα με αυτήν την εκστρατεία, προχωρά και η συνεργασία με την Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για δωρεάν παιδικές θεατρικές παραστάσεις του ΚΘΒΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου στις οποίες αντί εισιτηρίου οι μαθητές προαιρετικά θα μπορούν να φέρουν γραφική ύλη και σχολικά είδη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα συνεργασθεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Προτεινόμενα είδη: 

διάφορα τετράδια γραφής και ζωγραφικής, μπογιές χάρτες της Ελλάδος, κιμωλίες, μαρκαδόρους γεωμετρικά όργανα, μπάλες ποδοσφαίρου, στυλό, και θερμαντικά σώματα.

Τα Ελληνικά Σχολεία τα οποία όλοι μαζί θα ενισχύσουμε είναι:

9χρονο Σχολείο Αγίων Σαράντα, 9χρονο Σχολείο Δέλβινου, 9χρονο Σχολείο Φοινίκης,  9χρονο Σχολείο Μεσοποτάμου, Σχολείο Αργυροκάστρου, Λύκειο Δερβιτσάνης και Βουλιαρατών, Γενικό Λύκειο Λειβαδιάς

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2310 703701

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου