Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Γ. Λαζαρίδης Υπ. Βουλευτής Β Θεσ/νίκης: Δήλωση-στήριξη μετά από συνάντηση με ιδιοκτήτες ιστορικών ΙΧ

Ο υποψήφιος της ΝΔ, Γιώργος Λαζαρίδης συναντήθηκε με ιδιοκτήτες κλασσικών αυτοκινήτων, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας.

Κατά την περιοδεία του σε περιοχές της β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος της ΝΔ Γιώργος Λαζαρίδης είχε την χαρά να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με ιδιοκτήτες κλασσικών αυτοκινήτων.

Συζήτησαν για την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με τα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος, που έχει φέρει τους λάτρεις και κατόχους των ιστορικών αυτοκινήτων και τις αρμόδιες λέσχες, απέναντι.

«Το Ιστορικό Αυτοκίνητο σε όλη την Ευρώπη θεωρείται δικαίως ως πολιτιστική κληρονομιά, όμως εδώ στην Ελλάδα ασχολούμαστε ακόμη σε ποιο νομοθετικό καθεστώς πρέπει να ενταχθεί», δήλωσε ο Γιώργος Λαζαρίδης, προτείνοντας την εφαρμογή των ισχυουσών κανόνων σε χώρες όπως η Αγγλία και η Γερμανία, όπου και τα δηλωμένα ιστορικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν και ομορφαίνουν την καθημερινότητα ιδιοκτητών και περαστικών. Τα ιστορικά οχήματα στις χώρες αυτές θεωρούνται "ζωντανά μουσειακά κομμάτια" και αντιπροσωπεύουν την μακροπρόθεσμη εξέλιξη της αυτοκίνησης και αποτελούν στοιχεία της παγκόσμιας πολιτιστικής και κοινωνικής κληρονομιάς, κάτι που αναγνώρισε και η UNESCO.

Βέβαια, ο Γιώργος Λαζαρίδης τόνισε πως υπάρχουν και περιπτώσεις στρέβλωσης, καθώς κάποιοι τα χρησιμοποιούν ως καθημερινά μεταφορικά μέσα και καταπατούν τον νόμο.

«Η απόφαση της κυβέρνησης όμως, αποτελεί εμπόδιο για κάθε εκδήλωση ιστορικών αυτοκινήτων στη χώρα και λειτουργεί αποτρεπτικά για τους λάτρεις των κλασικών οχημάτων. Αποτέλεσμα της απόφασης, εκατοντάδες κάτοχοι τέτοιων αυτοκινήτων ζουν εγκλωβισμένοι στην αβεβαιότητα, περιμένοντας νέα Απόφαση που θα καθορίσει τα «πώς και πότε» σε σχέση με τη νόμιμη κυκλοφορία των αυτοκινήτων αυτών», σημείωσε ο ίδιος.

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής της Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, εξέφρασε τη στήριξή του και τη διάθεσή του να συνδράμει τις ενέργειες των φίλων του κλασικού αυτοκινήτου από τη Βουλή, όπου προωθούνται θέσεις και προτάσεις με τον πιο άμεσο τρόπο.
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου