Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Γ. Λαζαρίδης Υπ. Βουλευτής Β Θεσ/νίκης: “Το αναπτυξιακό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα και την αγροδιατροφική αλυσίδα”

Στο αναπτυξιακό σχέδιο που αφορά στην Μακεδονία και στα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, αναφέρεται σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία) και στην αγροδιατροφική αλυσίδα. 

“Εχουμε δεσμευτεί για ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο που αφορά τη Μακεδονία, το οποίο θα στοχεύει στην ανάδειξη των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να στηριχθούν οι συνεχώς αναπτυσσόμενοι κλάδοι της αγρο-διατροφικής αλυσίδας”, τονίζει ο κ. Λαζαρίδης.

“Ημαθίας οικονομική δραστηριότητα της Κεντρικής Μακεδονίας είναι άμεσα συνυφασμένη με τον πρωτογενή τομέα, με τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος σήμερα υποφέρει, όπως υποφέρουν και οι κτηνοτρόφοι μας. Οι αγρότες μας θα είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από μια συνολική πολιτική μείωσης της φορολογίας και των εισφορών. 

 Στόχος μας είναι να εξαπλωθούν υποδομές, εφαρμογές και τεχνολογίες, να δοθούν δηλαδή τα κατάλληλα εργαλεία σε όλους και κυρίως στους νέους, για την ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού του τόπου”, ξεκαθαρίζει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

“Ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί το βασικό πυλώνα στήριξης μιας νέας αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας. Είναι ο τομέας που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας και ανάπτυξης. Θα στηριχθούν εκείνοι που περισσότερο επλήγησαν από την κρίση. 

Πρέπει, «να ζωντανέψουμε» τον αγροτικό τομέα, να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα των αγροτών μας, των αγελαδοτρόφων-γαλακτοπαραγωγών, να τους προστατεύσουμε και να τους θωρακίσουμε”, καταλήγει ο κ. Λαζαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου