Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Απάντηση του Δήμου Χαλκηδόνος στην ανακοίνωση της παράταξη "Ενεργοί Δημότες"

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης ” Ενεργοί δημότες Χαλκηδόνας ” την ανακοίνωση μπορείτε  να την  δείτε πατώντας ΕΔΩ.

Σε απάντηση του από 22/8/2018 δελτίου των «ενεργών δημοτών Χαλκηδόνος” το οποίο προέκυψε έπειτα από επιστολή του «Υποψήφιου ?” κ. Αναγνωστόπουλου, απαντούμε θεσμικά τα παρακάτω όπως ακριβώς εστάλη η επιστολή προς τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης:

Σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν. 3852/2010, ορίζεται ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης διατυπώνει γνώμη πριν από τη σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης μια φορά το χρόνο. Οι απόψεις των μελών καταγράφονται και λαμβάνονται υπόψη, έπειτα από αξιολόγηση, πριν από την τελική ψήφιση των εν λόγω θεμάτων, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Εν προκειμένω, η λήψη απόφασης των ως άνω ζητημάτων από την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης είναι μια επιταγή του Νόμου η οποία επιτάσσει την ημερολογιακή τήρηση προθεσμιών και πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο.

Τονίζεται ότι έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις από τα τοπικά συμβούλια πριν από τη σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης. Όπως και κάθε χρόνο η Πρόσκληση δεν περιλαμβάνει τα σχέδια του Π/Υ και του Τεχνικού Προγράμματος Δράσης αφού είναι υπό εκπόνηση και σύνταξη και τελούν υπό έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου μας που είναι αρμόδιες για την σύνταξη των προσχεδίων αυτών, φανερά επιφορτισμένες με την παράλληλη υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου, προσπαθούν για το αμεσότερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εντούτοις, λόγω των καλοκαιρινών αδειών των υπαλλήλων δεν κατέστη δυνατή -εκ παραδρομής- η αποστολή της πρόσκλησης με θέματα ημερήσιας διάταξης το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος και του σχεδίου Π/Υ έτους 2019 γι αυτό δόθηκε η διευκόλυνση από μέρους μας της αποστολής των απόψεών σας με κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να εξετασθούν αλλά και να τηρηθούν οι προθεσμίες ημερολογιακά. 

Συνοψίζοντας και κατανοώντας τα ασφυκτικά περιθώρια, σας στέλνουμε εκ νέου την πρόσκληση για τη δική σας διευκόλυνση, αναβάλλοντας τη σημερινή Συνεδρίαση για την Τρίτη 28/8/2018 και Τετάρτη 29/8/2018, ώστε να ληφθεί εγκαίρως η απόφαση από τα αντίστοιχα γνωμοδοτικά όργανα έως τις 4/9/2018 προκειμένου να αποσταλεί στο Παρατηρητήριο για τον υποχρεωτικό έλεγχο.

Τέλος, η Διοίκηση του Δήμου είναι πάντα πρόθυμη για ουσιαστικό διάλογο και εποικοδομητική συζήτηση, η πόρτα του Δημάρχου επίσης είναι πάντοτε «ανοιχτή”. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου