Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Εκδηλώσεις στο Δήμο Χαλκηδόνος ενόψει της Αλεξάνδρειας Φλόγας Μαραθωνίου και το 13ου Διεθνή Μαραθωνίου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Για 13 η συνεχή χρονιά, το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου - 01 Απριλίου 2018, ο Δήμος Χαλκηδόνος θα φιλοξενήσει στα όρια της επικράτειάς του το Μαραθώνιο δρόμο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ και την Αλεξάνδρειο φλόγα του, η οποία θα ανάψει σε τέσσερις (4) βωμούς εντός των ορίων του Δήμου.
  • Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το άναμμα των βωμών της Φλόγας στην κεντρική πλατεία Χαλκηδόνας στις 12.30,
  • στο Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων (Τόψιν) στη Γέφυρα, την ιστορική έδρα του Δήμου στις 13.20, 
  • στην κεντρική πλατεία της Δ.Κ. Αγίου Αθανασίου στις 13.50 και στην πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου στη Δ.Κ. Νέας Μεσημβρίας στις 14.20. 
Σ’ όλα τα σημεία θα πραγματοποιηθούν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και λαμπαδηδρομία της φλόγας, από τη μαθητική νεολαία των Σχολείων του Δήμου και τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Την Κυριακή 01 Απριλίου 2018, ημέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου, θα πραγματοποιηθούν Δρόμοι υγείας 1.000 μέτρων με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικού από Σχολεία του Δήμου Χαλκηδόνος. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί:

1) ο ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: “ΙΧΝΕΣ” (1.000 μ.) με αφετηρία το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ) - ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ και τερματισμό στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, με ώρα έναρξης στις 08.00π.μ.,

2) ο ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: “ΤΟΠΣΙN” (1.000 μ.) με αφετηρία το ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ (ΤΟΨΙΝ) στη Γέφυρα και τερματισμό στα ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ (Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Έδεσσας), με ώρα έναρξης στις 08.15π.μ. και

3) ο ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΧΙΑΛΟΥ (1.000 μ) με αφετηρία την ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΧΙΑΛΟΥ και τερματισμό στα ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ (Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Έδεσσας), με ώρα έναρξης στις 08.30π.μ.

Παράλληλα, οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου θα στελεχώσουν τα σταντ ανεφοδιασμού των αθλητών του Μαραθωνίου, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χαλκηδόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου