Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ποντιακός Σύλλογος Λουδία "Οι Αετοί του Πόντου": Παρουσίαση βιβλίου της Σταυρούλας Αποστολίδου "Η δική μου Ηλέκτρα" την Κυριακή 25 /2/18 και ώρα 11.00 π.μ.

Το βιβλίο της κ. Σταυρούλας Αποστολίδου δεν είναι ιστορικό σύγγραμμα. Είναι ένα απλοϊκό αφήγημα για ιστορικά γεγονότα του γενέθλιου τόπου, που γνώρισε μέσα από την προφορική παράδοση συγγενών της, περιβεβλημένα με προσωπικά της βιώματα.

Αυτό που προσελκύει την προσοχή με την πρώτη ματιά είναι ο τίτλος του: «Η δική μου Ηλέκτρα», η Ηλέκτρα της Σταυρούλας. Δίκαια μπορεί να απορήσει ο αναγνώστης: Μήπως αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλες Ηλέκτρες;
Η απάντηση είναι: ΝΑΙ, συναισθηματικά και αισθητικά υπάρχουν διάφορες Ηλέκτρες. Υπάρχει η Ηλέκτρα του ιστορικού συγγραφέα, η Ηλέκτρα του ζωγράφου και του γλύπτη, η Ηλέκτρα των παραδόσεων, η Ηλέκτρα των συναισθημάτων. Ανάλογα με ποια ματιά τη βλέπει κανείς. Με τη ματιά της έρευνας; της τέχνης; της ψυχής;


Η Σταυρούλα είδε την Ηλέκτρα από τη δική της οπτική γωνία. Τη γνώρισε, την ανίχνευσε, την ψηλάφισε, και τη σχηματοποίησε στο νου και στην ψυχή της, μέσα από τα ακούσματα του παππού Διονύση και της γιαγιάς Σταυρούλας.

Η αφήγηση των αναμνήσεων αρχίζει από τον πρόλογο του βιβλίου, με τις πιο τρυφερές και συγκινητικές στιγμές μια μικρούλας, που τρύπωνε στη στοργική αγκαλιά της γιαγιάς Σταυρούλας, η συνέχεια την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018  και 'ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου Λουδία όπου θα γίνει η Παρουσίαση του βιβλίου της Σταυρούλας Αποστολίδου "Η δική μου Ηλέκτρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου