Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Δημόσια διαβούλευση για την ονομασία των Σκοπιών το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ

Δημόσια Διαβούλευση για το θέμα με τα Σκόπια και την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης.

Τι αναφέρει το κάλεσμα των διοργανωτών

«Μετά το εκκωφαντικό μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός από τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για μη χρήση του όρου "Μακεδονία" στην επικείμενη οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων, επιβάλλεται η μετάδοσή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Προσκαλούμε όλους τους πολίτες, κοινωνικούς φορείς (πολιτιστικοί Σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, εμπορικό επιμελητήριο, σύλλογοι πολυτέκνων κτλ), την τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια & Δήμοι) και τους Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης σε Δημόσια Διαβούλευση, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων.

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης να αφουγκραστούν τη βούληση του λαού, όπως θα αποτυπωθεί δια των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης και να την μεταφέρουν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Θα προκύψουν συμπεράσματα χρήσιμα για το μέλλον του τόπου, βγαλμένα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και πολιτισμένο διάλογο. Τα πρακτικά της δημόσιας διαβούλευσης θα κατατεθούν στην Βουλή των Ελλήνων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  • Σύντομη ιστορική αναδρομή της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων 
  • Τοποθετήσεις κοινωνικών φορέων (διάρκειας 2 λεπτών) 
  • Τοποθετήσεις εκπροσώπων τοπικής αυτοδιοίκησης (διάρκειας 5 λεπτών) 
  • Τοποθετήσεις Βουλευτών 
  • Ερωτήσεις από το κοινό.
Οι κοινωνικοί φορείς που επιθυμούν να εκπροσωπηθούν με τοποθέτηση διάρκειας 2 λεπτών παρακαλούνται να το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στο info@popsm.gr».

Την πρωτοβουλία στηρίζουν ως συνδιοργανωτές: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Βλάχων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία θρακικών Σωματείων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσάνων, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου